Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 11

W±tek: M60 Pomoc w Diagnozie Live Data. Wibracje nadwozia.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e34 540i/e30cabrio
    Sk±d
    MD/ KRK

Post M60 Pomoc w Diagnozie Live Data. Wibracje nadwozia.

Witam wszystkich mam pewien problem otó¿ chodzi o moje 540 e34. Z racji tego ze silnik kula³ postanowi³em sie za niego zabraæ

Kompresja 12.5 na ka¿dym .
    Nowe uszczelki Kolektora dos³ownie wszystko w³±cznie z Odpowietrzeniem skrzyni korbowej
    Uszczelki Dekli nowe
    ¦wiece Nowe Fajki nowe
    Sprawdzone sondy 2lata temu zmieniane przez poprzedniego w³a¶ciciela
    Cewki 12 omów ka¿da
    2lata temu nowy rozrz±d sprawdzona równie¿ pompa i sruby osadzone na kleju do gwintów czerwony
    Poduszki silnika skrzyni równie¿ ok jedna nowa bo by³a zu¿yta
    podmieniana przep³ywka krokowy

Ogolnie silnik pracuje równo nie faluje ani nic takiego 550-600 obrotów przed zabiegiem z uszczelkami by³o 450-500 obrotów.

Tylko dalej nie moge wyeliminowaæ telepania bud± no i czuje ze ten silnik nie równo chodzi tak jakby mu brakowa³o paliwa choæ na obroty wkreca sie bez najmniejszego problemu tylko na ja³owym jest ten problem

Na kompie zero b³edów tylko jedno ale Popatrzcie na parametry additive mixture adaptation bank 1 i 2 chyba co¶ nie halo?
    auto nie posiada LPG

jakie¶ pomys³y? z góry dziekuje

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2012
    BMW
    F01 750d RWD
    Sk±d
    ...
    po live data widaæ ¿e jest uwalona przep³ywka, je¶li nie chcesz traciæ kroci na now± to mam ori boscha sprawna w dobrej cenie. info priv

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e34 540i/e30cabrio
    Sk±d
    MD/ KRK
    mam 540 e39 i cze¶ci na podmiankê sprowadzon± pare miechów temu z niemiec silnik w niej chodzi tak ze k³adê 2z³ na nim i z niej podmienia³em przep³ywkê wiec raczej nie bedzie to przep³ywomierz!

Mo¿e to byæ Wtrysk paliwa? zaznaczam ze auto na zminym silniku chodzi elegancko dopiero po jakim¶ czasie zaczyna sie bujana. Co jeszcze sprawdzaæ?? bo ju¿ naprawdê wszystko przetrzepa³em oprócz wtrysków ale przecie¿ nie mia³ by takiej mocy i by mia³ przerwy mam racjê? a Tu silnik piêknie sie wkrêca na obroty tylko ten ja³owy no po prostu ko³ysanie na boki a obroty stoj± i nie faluj± 550-600obrotów. Z góry wszystkim dziekuje za info

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Domel
    Do³±czy³
    Dec 2011
    BMW
    e65 745i 2001
    Sk±d
    Wroc³aw
    zrób analize spalin mozecos podpowie.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e34 540i/e30cabrio
    Sk±d
    MD/ KRK
    Chêtnie bym zrobi³ analizê spalin lecz nie mam teraz mo¿liwo¶ci auto jest ca³e rozebrane do lakierowania:) po za tym zapomnia³em dodaæ ze jest popierdywanie z wydechu z para wodn± i kapiê woda z wydechu Auto sie wkrêca na obroty jak szalone lecz na ja³owym jak mówi³em kuleje podmienia³em dzi¶ s±dy niestety to te¿ nie to zosta³y tylko wtryski nic wiêcej. Panowie czy kto¶ z was mia³ ju¿ podobny przypadek? Bo widzê ze co¶ nie chetnie ; )

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    by³o e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    Sk±d
    rogi/krosno
    a w którym miejscu masz nieszczelno¶æ z wydechu?? przed czy za sondami ??jak z ³adowaniem na wolnych??sondy siê nie przycinaj±??napiêcie na przep³ywce zmienia siê?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e34 540i/e30cabrio
    Sk±d
    MD/ KRK
    Nie mam nieszczelno¶ci po prostu kapie woda z t³umika koñcowego uk³ad wydechowy jest jak najbardziej szczelny. £adowanie dobre 13z hakiem sondy podmienia³em nie przycinaj± sie normalnie co¶ jakby ¼lê sterowa³o praca silnika jak jest zimny totalnie to chodzi na wolnych piêknie dopiero jak sie rozgrzeje i wyl±czy ssanie to sie zaczyna bujana ca³a karoseri± trzêsie i tak jak pisze ca³kiem nie równo chodzi t³umik koñcowy jakby czego¶ brakowa³o nie chodzi jak np m52 sprawne tylko kuleje. Co do przep³ywki to testowa³em j± ju¿ na ró¿ne sposoby nawet podmienia³em ze sprawnego m62 dalej to samo. jaki czujnik mo¿ê mieæ jeszcze wp³yw wykluczaj±c Sondy Przep³wkê czujkê temperatury lewe powietrze te¿ wykluczam bo naprawdê jest totalnie szczelny.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    by³o e32 735 1986r lpg e34 535i lpg 1991,730v8 manual 1992_sekwencja jest BMW e32 735is Italian milf
    Sk±d
    rogi/krosno
    jak ma³o je¿dzisz to bêdzie ci kapa³o z wydechu a jak bêdzie zimno np w zimie jak dasz pogarach to bêdziesz mia³ mg³e za sob±
    ktos kiedy¶ napisa³ ze m60 nie jest tak aksamitny jak m62
    widzia³em pare m60 i m62 które niby wszystko ok z nimi ale buda dr¿a³a
    jak bywasz w kr skontaktój siê z x silverem lub banolem(mia³ e 34 b30 v8 w kombi)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    e34 540i/e30cabrio
    Sk±d
    MD/ KRK
    Jeszcze bede musia³ sprawdziæ rozrz±d bo ostatni w³asciciel go robi³ ale nie mam pewno¶ci co to magików w naszym kraju mo¿e byæ ze wa³ki kto¶ ustawi³ równoleglê do siebie np poprzez blokady inne ni¿ do m60 m62 jak wiemy s± inne ni¿ do 6cyl i 4cyl? Mo¿ê to mieæ wp³yw na to ze silnik tak buja? no w³a¶nie najlepiej jak kto¶ by mia³ m60 w okolicy to móg³bym porównaæ. Jak narazie to m62 e39 bez vanosów mam które ma 600000km i naprawde motor chodzi w niej jak hybryda! A ta e34 m60 która ma 320000 kuleje.

Do¶wiadczony U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Sep 2009
    BMW
    Sk±d
    rogi/krosno
    ja my¶le ¿e masz wszystko ok z silnikiem tylko mo¿e która¶ poduszka lekko daje siê we znaki.Co do porównania obu silników to ju¿ troche inne technologie i normy spalin
    Prywatnie dodaje od siebie ¿e wiêkszo¶æ m60 z którymi siê spotka³em nie chodzi³y tak aksamitnie jak m62 (niektóre by³y w e34 i by³y opisywane na 5er.pl jako jedne z najzdrowszych) tyle z mojego do¶widczenia pzdr

Podobne w±tki

1. [silnik] Bardzo prosze o pomoc w diagnozie
    Przez fajfer_131 w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 30
    Ostatni post / autor: 15-12-2014, 22:29
  2. [silnik] E65 735i N62 pomoc w diagnozie
    Przez Radek w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 5
    Ostatni post / autor: 08-11-2013, 09:33
  3. LIVE DATA odczyt parametrów na biegu ja³owym (INPA) m52 "Pomoc w analizie"
    Przez bialydaro w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 07-04-2011, 13:43
  4. Pomoc w ustawieniu gazu w m60
    Przez przemek22 w dziale LPG / CNG
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 30-11-2008, 14:15
  5. data produkcji
    Przez mario7 w dziale Felgi, opony, itp.
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 14-06-2008, 20:05

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •