Zacznê od tego, ¿e bezpieczniki pod mask± sprawdzi³em. Ponadto miecz zregenerowa³em, a dmuchawê wymieni³em na now± dok³adnie 6,5 roku temu, w marcu 2019, wiêc te elementy na wstêpie wykluczam, ale po kolei...
Zaczê³o siê od tego, ¿e jeszcze w ub. roku nawiew zacz±³ mi dmuchaæ tylko na maksa, ale regulacja temperatury dzia³a³a prawid³owo. Jako, ¿e ma³o je¿d¿ê E32 to ola³em temat i zostawi³em go "na pó¼niej". Niestety, pewnego piêknego dnia na wiosnê tego roku wsiad³em do auta, odpali³em, ale z nawiewów nie wydoby³ siê ¿aden szum. Nagle po prostu przesta³o kompletnie dzia³aæ. Znowu nie bardzo siê tym przej±³em, bo przyzwyczai³em siê ju¿ do kaprysów leciwej babki i w³a¶nie w 2018 zdarzy³o mi siê, ¿e nawiew znika³ i powraca³ w bli¿ej nieokre¶lonych okoliczno¶ciach, a¿ do momentu kiedy w marcu 2019 naprawi³em miecz i dmuchawê (choæ miecz raczej wtedy niepotrzebnie).
Niestety okaza³o siê, ¿e obecnie mamy nowy case, bo choæ klima nie dzia³a permanentnie to z nawiewów po rozgrzaniu silnika leci full gor±ce powietrze, wiêc jakakolwiek trasa d³u¿sza ni¿ 15 minut zamienia siê w piek³o. Po tym jak siê przyjrza³em, okaza³o siê, ¿e przyciski od sterowania nawiewów ¶wieca siê, ale przycisk od grzania tylnej szyby oraz pokrêt³a od temperatury i prêdko¶ci ju¿ nie. St±d pomy¶la³em, ¿e mo¿e pad³ panel. Dzisiaj przyszed³ u¿ywany, identyczny jak mój po numerach i niestety dalej to samo. Przyciski ¶wiec±, pokrêt³a nie, klima nie dzia³a. ¯eby by³o weselej, to jak widaæ na filmie poni¿ej, po rozebraniu panelu, krañcówka pokrêt³a prêdko¶ci wysy³a sygna³ do modu³u, a modu³ klika... Ale ju¿ krañcówka od temepratury ju¿ takiego sygna³u nie wysy³a do modu³u, albo go nie s³ychaæ tak jak tego od prêdko¶ci.
Macie jakie¶ pomys³y?
https://youtube.com/shorts/scQopBWX4Ss

Odpowiedz z cytatem