-
lazaruk powiedział/a:
05-04-2025 12:09
masa
Nie mogłem znaleźć podobnego tematu, a nie chcę żeby czas to zabił, więc zakładam nowy.
Gdzie w E32 znajdują się punkty masowe, czy ktoś posiada jakiś schemat? Mój wóz wyposażony jest w M60B40, a konkretny powód mojego pytania to wyświetlanie się poszczególnych komunikatów:
Olstand motor
Bremslicht
Abblendlicht
Standlicht
Rucklicht
Kennzeichenlicht
Po za tym podświetlenie zegarów oraz konsoli środkowej potrafi włączać się i wyłącza oraz zmieniać jasność podczas jazdy. Dodam jeszcze, że wszystkie światła oprócz zegarów i konsoli działają prawidłowo.
-
yaz powiedział/a:
06-04-2025 19:53
Najszybciej będzie jak znajdziesz schemat elektryczny dla rocznika twojego auta, tzw ETM - linki są na forum.
W nim jest sekcja - ground distribution, bodajże numer rozdziału 0672.
Szukasz interesujący Cię punkt masowy i później w tym samym ETM w rozdziale component location views musisz poszukać gdzie jest on umiejscowiony.
-
lazaruk powiedział/a:
07-04-2025 10:10
Dzięki za pomoc. Brakowało mi angielskich słówek, niestety słowniki nie zawsze tłumaczą słownictwo specjalistyczne, teraz mogę się zanurzyć w odmętach anglojęzycznego internetu.
Chylę czoła 
Po sprawdzeniu wszystkiego napiszę jaki był finał sprawy może się komuś przyda.
-
yaz powiedział/a:
08-04-2025 10:17
Daj znać jak utkniesz gdzieś. Z tego co na szybko sprawdziłem to interesowałaby Cię punkt 165.