masa

Wątek: masa

Tagi: e32
  1. lazaruk powiedział/a:

Post masa

Nie mogłem znaleźć podobnego tematu, a nie chcę żeby czas to zabił, więc zakładam nowy.
    Gdzie w E32 znajdują się punkty masowe, czy ktoś posiada jakiś schemat? Mój wóz wyposażony jest w M60B40, a konkretny powód mojego pytania to wyświetlanie się poszczególnych komunikatów:
    Olstand motor
    Bremslicht
    Abblendlicht
    Standlicht
    Rucklicht
    Kennzeichenlicht
    Po za tym podświetlenie zegarów oraz konsoli środkowej potrafi włączać się i wyłącza oraz zmieniać jasność podczas jazdy. Dodam jeszcze, że wszystkie światła oprócz zegarów i konsoli działają prawidłowo.

2. Awatar yaz

yaz powiedział/a:
    Najszybciej będzie jak znajdziesz schemat elektryczny dla rocznika twojego auta, tzw ETM - linki są na forum.
    W nim jest sekcja - ground distribution, bodajże numer rozdziału 0672.
    Szukasz interesujący Cię punkt masowy i później w tym samym ETM w rozdziale component location views musisz poszukać gdzie jest on umiejscowiony.

3. lazaruk powiedział/a:
    Dzięki za pomoc. Brakowało mi angielskich słówek, niestety słowniki nie zawsze tłumaczą słownictwo specjalistyczne, teraz mogę się zanurzyć w odmętach anglojęzycznego internetu.
    Chylę czoła

Po sprawdzeniu wszystkiego napiszę jaki był finał sprawy może się komuś przyda.

4. Awatar yaz

yaz powiedział/a:
    Daj znać jak utkniesz gdzieś. Z tego co na szybko sprawdziłem to interesowałaby Cię punkt 165.