@damned1 - Tryb transportowy wg manuala podnosi auto o 30mm i wyłącza sterowanie. Nie był u mnie włączony
@Sebek - "Nie jestem pewien ale chyba jest możliwość podmienić stronami podłączenie do bloku elektrozaworów - jeżeli tak można było by to zrobić i zobaczyć czy problem przeniesie się na druga stronę." - To jest świetny pomysł, zastosuję.
@cursor - Kalibrowałem. Czujniki są sprawne (i nawet dosyć nowe, ori 2-3 letnie - jak jeszcze korzystałem z usług mechaników i wymieniali na pałę, oczywiście nie pomogło :) ). INPA pokazuje prawidłowe wartości, w pełnym zakresie pracy zawieszenia. Sprawdziłem też organoleptycznie czy coś nie jest luźne, wszystko ok.
Testowałem przez kilka dni. Prawidłowość, którą wcześniej opisywałem się potwierdza:
- Na włączonym trybie oszczędzania energii auto NIE opada,
- Na wyłączonym siada z prawej przez noc w większości przypadków. Po wzbudzeniu od razu podnosi się do prawidłowego poziomu.
Moim zdaniem to wyklucza nieszczelność gdziekolwiek za kompresorem, bo tam nie ma żadnych elementów elektronicznych. Przetestuję pomysł @Sebek i zobaczymy :)