Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Licznk e32 automat

Początkujący Użytkownik Awatar e39kris
    BMW
    e32

Post Licznk e32 automat

Pytanie : mam licznik z tyłem niebieskim z e34 który nie pokazuje pozycji biegów bo to automat

Posiadam drugi licznik który również jest z automatu w opisie z e32 gdzie wyświetlanie pozycji biegu i skrzyni jest tylko przebieg się nie zgadza i to o wiele do przodu

Dopytywałem magika od liczników o przyczynę i dostałem info że prawdopodobnie jest to wina softu licznka - i tu pierwsza zagwozdka bo miałem możliwość podepięcia takiego samwgo licznika z tym samym tyłem niebieskim z E34 automat w którym niby się wyświetlał stan skrzyni ale tylko na początku potem znikał.

Więc czy problem leży w tej kostce code (soft) która nie pasuje aby ją przełożyć do tego dobrego licznika - czy one sa kompatybilne jeśli chodzi o elektronike i podpięcie na krótko by problem rozwiązało czy nie ponieważ kostki lekko się różnią obudową i nie da się ich przełożyć plug and play
    Ostatnio edytowane przez e39kris ; 22-02-2025 o 23:16

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    730i e32
    Blog
    8
    Jesteś z Katowic podjedź mam parę liczników podmienimy

Początkujący Użytkownik Awatar e39kris
    BMW
    e32
    dzięki ale wielkopolskie trochę daleko :-) szukam kogoś kto by to naprawił bo ponoć to kwestia właśnie tej kostki code gdzie się zmienia parametry auta bo jak można zauważyć liczniki takie same różnią się wizualnie prawie wcale a jak się patrzy z tyłu to masz miejsce na żarówki i zależnie od tego co masz za auto i wyposażenie elektryczne te kontrolki święcą chyba że to bujda z tym softem i licznik do automatu to ma lub nie wlutowany zmostkowany jakiś na płycie pin na stałe podczas produkcji więc niech się wypowie jakiś znawca czy to jest kwestia software czyli programowa opcja. Przecież skrzynia z e34 a e32 to nie są takie same i może dlatego tak jest że łatwiej wypuścić jeden licznik z max opcja i odblokować za pomocą programu dodatkowe funkcji zależne od wersji auta .

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E32 735i
    Cześć kolego. Programuje te liczniki, moge Ci zrobić na automat. Jakie miasto w Wlkp bo czasami jestem? Głównie Warszawa, ale czasami bywam w wlkp też :)

Początkujący Użytkownik
    BMW
    E38 735 m62 manual
    Dane w liczniku są możliwe do dopasowania. Kość kodująca nie będzie pasowała między licznikami również pod względem programowym. Mogę pomóc, zakodować i jestem z Poznania. Zapraszam PW
    Niebieski i brązowy są "modyfikowalne" najgorzej szary z początku produkcji.