Cześć.
W moim BMW (745i 2002r) po jakimś czasie użytkowania pojawił się problem, najpierw z prawej strony słyszalny był ciągły szum z głośników ale tylko kiedy były włączone światła czyli kiedy było podświetlenie wnętrza, w pewnym momencie nagle z prawej strony pojawił się głośny szum jakby szukało fal FM i tak szumiało cały czas, dźwięk oczywiście był ale w akompaniamencie z szumem. Wyciągnąłem radio, zajrzałem do środka i okazało się, że radio już było przerabiane. Kupiłem od znajomego inne radio ASK, tym razem z polifta, wersja z CD (u mnie kaseciak) i po podłączeniu niestety CISZA... Pomyślałem, że trzeba wymienić również moduł FM, niestety to nie rozwiązało problemu, dalej cisza. Znalazłem faceta na grupie który podjął się kodowania, próbował kilka razy, na różne sposoby, zmieniając daty bo podobno moje auto ma system z 2001r a elementy które kupiłem pochodzą z auta z 2008r, zmieniał daty w systemie i to nie pomogło. Wymieniłem również wzmacniacz antenowy (ten montowany pod modułem w słupku C po stronie kierowcy) aby był komplet, bo myślałem, że jest konflikt. Przed chwilą włożyłem swoje stare radio i grało, były fale FM mimo, że moduł oraz wzmacniacz są z polifta. Włożyłem nowe radio i cisza. Nie mam za bardzo pomysłu co może być przyczyną, bo kiedy wkładam nowe radio z CD z wersji z polifta to płyta w zmieniarce odpala muzykę, natomiast nie odpala w ogóle radia FM, natomiast jak wkładam stare trzeszczące radio to działa wszystko.