Siema.
Pacjent: E39 2001r M54B25 automat
Objawy: jakieś 2 tygodnie temu zaczęły się moje problemy:
- początkowo straciłem multifunkcje z kierownicy - brak podświetlenia, brak reakcji na wciskanie guzików, brak klaksonu.
- następnie przestało działać podgrzewanie foteli, początkowo guziki się podświetlały i po chwili gasły, teraz wcale się nie podświetlają.
- po otwarciu daszka przeciwsłonecznego i otwarciu przesłony lusterka, zamiast zapalać się jego podświetlenie, zapalają się wszystkie światła kabiny - oprucz tych z lusterek słoneczników
- światła stopu potrafią sobie 'nadawać morsem ' - raz mrugają raz świecą przez chwilę i tak w kółko
- kilka dni temu podczas jazdy pedał gazu zaczął jakby nie zawsze reagował, aż 4 dni temu przestał działać całkowicie - silnik pracuje ale brak reakcji na gaz - jechałem do domu przez 2km na skrzyni - po zapięciu D lub R auto się toczy. Po podmiance na drugi pedał ( sprawny) objawy takie same !
Auto postało przez noc i reakcja na gaz wróciła, ale po przejechaniu kilku kilometrów znów jej brak !!!
Po podpięciu po kompa wywali srylion błędów, dme, can, przepływka, getribeprogram, itp itd ale reakcja na gaz wróciła. Po kolejnej nocy błędów zero .... ale reakcji na gaz brak !!!
Dodam, że cała reszta wyposażenia działa, auto ma moc, wszystko pracuje jak trzeba. Bezpieczniki itp posprawdzane.
W aucie zamontowane jest radio z androidem, ale czy podpięte czy nie, jest tak samo. Ale szczerze wątpię, żeby ono coś zyebało.
Aha, teraz najlepsze, podczas jazdy jak nacisnę klakson (który nie trąbi ) auto zaczyna hamować ...
Jak na złość, elektromechanik który jest ogarnięty ma urlop, ja z moim majstrem już pomysłów nie mamy.
Macie jakieś pomysły co tej francy dolega ?