Pokaż wyniki od 1 do 2 z 2

Wątek: Rozbudowa audio

Początkujący Użytkownik
    BMW
    BMW E65 745i

Rozbudowa audio

Planuję w swoim BMW rozbudować system audio ponieważ fabryczne subwoofery pod fotelami miecz z nią wystarczająco satysfakcjonująco wobec czego planuje dołożyć subwoofer w bagażniku. Jako że nie chcę zbyt mocno sugerować we wnętrzu wzmacniacza Logic7, pomyślałem żeby zamontować konwerter sygnału który pobierałby sygnał okablowania fabrycznego które idzie do subwooferów pod fotelami. Konwerter ten pobierając sygnał przekazywałby również sygnał RCA do wzmacniacza i nowego subwoofera w bagażniku. Plus zasilający wiadomo Aku Na dobrym bezpieczniku masa albo spod kanapy albo z aku
    Teraz pytanie czy ktoś ma znajomość który PIN odpowiada za co na wtyczce z wzmacniacza Logic7. Na innym forum znalazłem jakiś opis pinów ale wiadomo najlepiej to zweryfikować miejsca. Od razu bardzo proszę o powstrzymanie się ze złotymi radami typu "przecież to dobrze gra nie montuj żadnego subwoofera" tego typu bezcenne wskazówki

Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka

Vip Vip
    BMW
    Nie mam

Zamiast montować kolejny subwoofer, sprawdź jak podasz więcej prądu na oryginalne głośniki.
    Fabryczna końcówka mocy we wzmacniaczu logic7 szału nie robi, a jeśli wzmacniacz był już "regenerowany" to zamontowane są tam jeszcze słabsze końcówki, bo oryginalne już dawno nie są produkowane.

Gdy subwoofery pod fotelami dostaną realne 2x70W RMS lub więcej to zaczynają grać wyraźnie lepiej(jednej osobie z forum zamontowałem wzmacniacz 2x200W RMS, bo akurat taki miałem :-P )

Co do sygnału to konwertera, to kable do głośników są skręcone ze sobą. Każdy kanał to osobna skrętka.
    W głównym wtyku wzmacniacza znajdziesz dwie skrętki niewiele cieńsze od kabli zasilających, to będą przewody do subwooferów.
    Ten z brązowym paskiem to minus.

Osobiście wolałbym zacząć od przecięcia tych przewodów, z wyjścia wzmacniacza L7 pobrać sygnał na konwerter do zewnętrznego wzmacniacza, a odcięte przewody podłączyć do wzmacniacza.
    Głośniki pod fotelami mają impedancję 4 Ohm, co umożliwia użycie wzmacniacza 4-ro kanałowego spiętego w mostkach, a to pozwoli użyć taniego wzmacniacza, który wygeneruje nam co najmniej 120W RMS na kanał, zależnie od sprzętu, który użyjemy
    Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
    Henry Ford

Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms