W moim E65 wywala błąd PDC, po skasowaniu ISTA lub INPA i włączeniu PDC na sekundę włącza się ikona samochodu na iDrive i za chwilę znika a na zegarach pojawia się komunikat PDC ausgefallen. Według diagnostyki ISTA uszkodzeniu uległ czujnik przedni lewy, natomiast gdy wyjąłem czujniki z przodu i zamieniłem lewy z prawym to po diagnostyce pojawił się błąd dwóch czujników, czyli uszkodzony lewy przód i prawy przód, następnie wsadziłem czujniki na ich pierwotne miejsce i znów pojawił się komunikat o usterce przedniego lewego czujnika. Jeśli chodzi o jakiekolwiek dane z ISTA to wszystkie czujniki bez wyjątku pokazywało 255 oraz napięcie w okolicach 14v. Czy ktoś ma pomysł o co chodzi? Dlaczego po przelożeniu czujnika wyświetlały się dwa uszkodzone jeśli wcześniej w stanie pierwotnym uszkodzony był jeden. Brak dźwięku i pikania z uwagi na najprawdopodobniej uszkodzony ASK. Według ISTA brak łączności ze zmieniarką CD, jak ją wyciągnąłem to na światłowodzie był sygnał, gdy wpiąłem w zmieniarkę to sygnał dochodził do radia ale radio niestety oprócz podświetlenia nie reaguje na nic.