W radiu szum nie szuka stacji gra tylko CD i co wyjecie kluczyka ustawia sie niemiecki jalby gubiła pamięc pomocy!!!
Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka
W radiu szum nie szuka stacji gra tylko CD i co wyjecie kluczyka ustawia sie niemiecki jalby gubiła pamięc pomocy!!!
Sprawdzałeś logi? Inpa wypatrzyła jakieś błędy w ASK? Szum kojarzy mi się z analogowym problemem typu przerwa w linii antenowej przy ASK lub module radiowym.
Na początku jednak sprawdź światłowody a konkretnie złączki w pętli.
Ze względu na szum o którym piszesz wydaje się to mało prawdopodobne, ale może gubi się łączność na skutek zabrudzenia lub/i zaparowania w sieci MOST. Zacznij od bagażnika, potem schowek pasażera przy ZGM i pętelka diagnostyczna. Może być też coś po prostu z modułem radia w lewym tylnym słupku.
Ostatnio edytowane przez Polus111 ; 17-10-2024 o 09:36
Ostatnio zrobilem pętle na navi i zaczelo dzialac niestety kilka godzin i potem znowu to samo i do tej pory co wlozenie kluczyka gubi pamięc i na jaką stacje nie orzelacze to szumi wkladam plyte i wszystko gra wiec ask jest napewno cały mam biedną wersje takze duzo w tym swiatlowodzke nje ma ale nie wiem czy to nie liczniki badz ekran navi płata figle wiem napewno ze moduł zasilania tez jest do wymiany moze odcina zasilanie i dlatego gubi pamiec
o i masz odpowiedz xd
Możliwe, że sam tuner radiowy jest problemem. Zdarzało się, że uszkadzał się, przerywając światłowód
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms