Witam da się sprawdzić czy działa pompka z elektrozaworu? Jak ją sprawdzić, chcę wymienić wszystkie gumki bo brak ogrzewania?
Witam da się sprawdzić czy działa pompka z elektrozaworu? Jak ją sprawdzić, chcę wymienić wszystkie gumki bo brak ogrzewania?
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 19-01-2024 o 12:50
Z reguły jak padają EZ to masz cały czas ciepło z nawiewów. Chociaż nie zaszkodzi do nich zajrzeć i wymienić ich uszczelnienia.
Pompkę możesz sprawdzić elektrycznie podając 12V na jej wtyczkę.
Ale silnik może działać, a pompka nie będzie kręcić, bo np wirnik jest uszkodzony mechanicznie.
Musisz odkręcić 4 wkręty od czoła pompki i wtedy dostaniesz się do wirnika.
Zobacz czy nie jest pęknięty, etc i będziesz wiedział wszystko.
Dziękuję bardzo za odpowiedź, będę robił to dam znać, pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-A346B przy użyciu Tapatalka
Ja kupiłem u TEGO sprzedawcy.
Na chwilę obecną zestaw się sprawdza.
z tego co dziś zauważyłem, ogrzewanie jest w aucie powyżej 2tys obrotów, czyli pompka stoi,muszę chyba pompkę też ogarnąć, ktoś wie czy można to kupić czy tylko regeneracja takiej pompki,kolega z forum wysłał foto że w środku coś pękło
Kolego mam pytanko czy sam rozbiorę ową pompkę?,daj znać co zrobiłeś że swoją czy naprawiłeś?
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 19-01-2024 o 12:53
Brumlik, postaraj się nie dodawać posta pod postem i cytować w odpowiedni sposób. Przed chwilą zacytowałeś sam siebie i siebie pytasz czy rozbierzesz pompkę. Takie działania wprowadzają chaos i mogą prowadzić do braku odpowiedzi. Jak widzisz sa ludzie pomocni, ale potrzebują jasnych i czytelnych pytań i wątków, żeby wiedzieli na co i jak odpowiadać.