btw moglby ktos poprawic tytul :shock:
btw moglby ktos poprawic tytul :shock:
Dokladnie jak pisze Wiktor Najprostszy sposob na sciagniecie czujnikow parkowania. Dla fachowcow 5min to dla Ciebie gora 10min.Zamieszczone przez Wiktor
Pozdro
EX:
E34 524TD
E32 730i
E32 750IL
Wiele serc jedno bicie - seria 7 ponad zycie!
Pod³±cze siê do tematu spryskiwaczy. Rano przed wyjazdem do pracy zauwa¿y³em ¿e w lewym (od kierowcy) spryskiwaczu nie ma dyszy spryskuj±cej d³ugie, jest otwór ok 0,5-1 cm. Po pracy poogl±dam dok³adniej ale czy to jest na zasadzie kólki któr± siê reguluje jak w spryskiwaczach szyb czy na sta³e bo nie wiem czy bêdê móg³ sam± dysze wcisn±æ-prze³o¿yæ jesli kupie spryskiwacz czy ca³y musze wymienic. Bawi³ siê kto¶ z tym ?
Witaj.Zamieszczone przez wojtas
Te ko³eczki mocuje siê na wcisk, bez problemu mo¿na je wyj±æ bez ¿adnego demontowania spryskiwacza, wystarczy czym¶ mocno z³apaæ (ewentualnie podwa¿yæ) i wyci±gn±æ. Nie jestem pewien, czy wystêpuj± w katalogu jako czê¶æ zamienna, czy trzeba kupowaæ ca³y spryskiwacz, ale z tego co pamiêtam, to chyba tylko ca³y spryskiwacz. Wiêc najlepiej op³aca³oby siê dorwaæ jaki¶ u¿ywany lub nawet uszkodzony, tylko z tymi dyszami, bo je bez problemu mo¿na prze³o¿yæ.
OK, dziêki za info, poogl±da³em i faktycznie to takie du¿e dysze-kuleczki, tylko pomiêdzy nimi ¶cianka jest pêkniêta i pewnie dlatego wyskoczy³a dysza.
Mo¿e kto¶ ma na zbyciu taki spryskiwacz do shadowlina.
Ja wyci±gn±³em bez demonta¿u. Wystarczy³o odgi±æ listwê ale rób to ostro¿nie aby nie pêk³a! W ciep³y dzieñ jak dzisiaj, nagrzany plastik jest bardziej elastyczny. I uwa¿aj aby Ci nie spad³ kabel bo bêdzie tragedia i ¶ci±ganie jednak ca³ego zderzaka :DZamieszczone przez MastaKleszcz
U mnie pewnie rozwalili to na myjni lub kto¶ gwizdn± :/ Ty masz i tak uszkodzony spryskiwacz wiêc zakupisz ca³y. A mi siê przyda to co Ci zosta³o ;)Zamieszczone przez wojtas
---===Bo rado¶æ to suma drobnych przyjemno¶ci===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze wzglêdu na ograniczony czas coraz rzadziej zagl±dam na forum :(
W sprawach pilnych proszê o kontakt na maila coboss@op.pl pamiêtajcie o zaznaczeniu, ¿e jeste¶cie klubowiczami!