Wymieniłem prewencyjnie odmę bo miałem zdemontowany kolektor, wstawiłem chyba Topran i od tego momentu silnik gwizdże jak z kompresorem więcej mankamentów nie zauważyłem. To się ułoży czy wywalić to do śmiecia? Przejechane jakieś 5000km.
Wymieniłem prewencyjnie odmę bo miałem zdemontowany kolektor, wstawiłem chyba Topran i od tego momentu silnik gwizdże jak z kompresorem więcej mankamentów nie zauważyłem. To się ułoży czy wywalić to do śmiecia? Przejechane jakieś 5000km.
Topran z zalozenia jest smieciem...
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
A czemu nie OEM? To się zmienia raz na 10 lat
Hmm, sprawdzę cenę.
Broń Masowego Wyprzedzania
380zł, poczekam aż się zesra 😉
Weź tę odmę zdemontuj i jej się przyjrzyj. Tzn. sprawdź czy wszystko w niej jest na miejscu. Możliwe, że jest jakaś nieszczelność. Raz tak miałem.
Zostań dawcą szpiku kostnego... dkms.pl
Jeśli jeszcze się nie zes***a to poczekaj, bo jak będziesz ją zmieniał to warto zrobić serwis całego dolotu, tj. uszczelki okulary, uszczelka przepustnicy, itp. I tak to będziesz musiał ścignąć, więc bez sensu składać to będzie na starych. Może przy okazji również dekiel wanny z płynem chłodzącym?
No właśnie przy wymianie dekla wanny zrobiłem te czynności i tylko ta dziwna odma się odzywa. Dzięki panowie za reakcję.