Cytat Zamieszczone przez darekbb Zobacz posta
M60B30 ma jedna wielka przewagę nad M30 , sa to hydroregulatory luzow zaworów, w m30 tego nie ma i trzeba regulowac recznie, co jest upierdliwe, czaso- i pracochłonne . M60 jest bardzo trwalym silnikiem i nie ma sie co obawiać, a najśmieszniejsze jest to ze silnik m60b30 mozna w razie czego bardzo tanio kupic
Pozwolę sobie się nie zgodzić. M30 to prosty i trwały silnik, tani w obsłudze i eksploatacji, a ustawianie zaworów to nie ejst czynność, którą wykonuje się co miesiąc czy nawet co pół roku. Tym bardziej w samochodzie, który ma być autem kolekcjonerskim, czyli zakładam, że nie do jazdy na co dzień. Jak użytkownik M60B40 z 15 letnim stażem, mogę powiedzieć, że nie ma on żadnej z tych cech (oprócz trwałości), które wymieniłem przy M30. Wielokrotnie pisałem już tutaj, że po 15 latach doświadczenia z E32 i M60B40, gdybym miał dzisiaj kupować E32, a nie miałbym na koncie 1 mln dolarów, to absolutnie i na 200% wybrałbym M30B35 w manualu, więc gdybym miał wybrać pomiędzy M30B35iA oraz M60B30iA to wybrałbym M30.