Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 18

W±tek: Wady 740d

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    ex: E32 750, E38 730i, E38 735i, E38 725d, E38 730d, E36 325i, E34 540i, E39 540i,740d F01; 730d E65
    Sk±d
    £ód¼

Post Wady 740d

Witajcie
    W³a¶nie stojê przed zakupem G12. Chcia³em zapytaæ posiadaczy tej¿e 7ódemki, przede wszystkim jakie i czy w ogóle ma ta generacja problemy z silnikiem? przed chwil± sprzeda³em F01 - to jaki¶ koszmar. Strach przed obróconymi panewkami ca³kowicie psu³ przyjemno¶æ z jazdy. Czy w G11/12 wystêpuje problem z rozrzadem? Mo¿e jeszcze jakie¶ wady? Dodam, ¿e auto, którym siê interesujê, ma przejechane 203 tys (na 95% prawdziwy przebieg). Bardzo proszê uzytkowników o poradê.
    Pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar rexman
    Do³±czy³
    Jul 2015
    BMW
    e31
    Sk±d
    Irlandia
    Witam!
    Przypadkiem przeczyta³em, ¿e w tych nowszych trzylitrowych dieslach wa³ korbowy ju¿ jest kuty. Mia³o to na celu wyeliminowanie mikropêkniêæ. Nie interesowa³em siê bli¿ej tematem, bo póki co chyba d³ugo mnie nie bêdzie staæ na taki samochód.
    Zostañ dawc± szpiku kostnego... dkms.pl

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    ex: E32 750, E38 730i, E38 735i, E38 725d, E38 730d, E36 325i, E34 540i, E39 540i,740d F01; 730d E65
    Sk±d
    £ód¼
    Dziêkujê za odpowied¼. Ale masz furê... E31 - ¶liczna :) W sobotê by³em u T³okiñskiego (ex dealer BMW w £odzi) i sta³a 8. Go¶ciu corocznie przyje¿d¿a na serwis do nich.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2018
    BMW
    G11
    Sk±d
    Polkowice
    Blog
    1
    Mam od nowo¶ci 730d G11, do dzi¶ przejechane 235000.
    Jedyne co zrobi³em to amory i kolektor ss±cy.

Jeszcze ch³odnica egr , akcja serwisowa. Oczywi¶cie normalna eksploatacja oleje w silniku w skrzyni vtg.
    Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 05-03-2024 o 11:39 Powód: Edytuj swoje posty zamiast pisaæ jeden pod drugim i usuñ tê stopkê Tapatalka ;)

Do³±czy³
    Jul 2015
    BMW
    e31
    Sk±d
    Irlandia

Cytat Zamieszczone przez julsan Zobacz posta
    Dziêkujê za odpowied¼. Ale masz furê... E31 - ¶liczna :) W sobotê by³em u T³okiñskiego (ex dealer BMW w £odzi) i sta³a 8. Go¶ciu corocznie przyje¿d¿a na serwis do nich.
    Dziêkujê za komplement!
    Na co dzieñ poruszam siê F11 530d. Jest co pod³ubaæ, bo s± zaleg³o¶ci po poprzednich w³a¶cicielach. Norma.
    Je¶li chodzi o silnik, to jest oczywi¶cie po akcji na ch³odnicê EGR. ASO mia³o te¿ zainteresowaæ siê wa³em korbowym, bo te¿ by³a na to akcja.

Po jednym, czy dwóch dniach zadzwoni³em, jak siê sprawy maj± z moim autem. Sekretarka chlapnê³a co¶ o uszkodzonej panewce na wale korbowym i ¿e bêdzie po¶lizg w czasie, bo czekaj± na czê¶ci.
    W koñcu nadszed³ dzieñ odbioru. Wszystko ³adnie piêknie, ch³odnica EGR wymieniona na nówkê. A z wa³em okaza³o siê, ¿e to by³a burza w szklance wody. Wszystko jest w jak najlepszym porz±dku. Jednak za ¿adne skarby nie chcieli zdradziæ sekretu na jakiej podstawie to stwierdzono. ¯e niby maj± to na swoim warsztatowym serwerze ten sekret i jest tylko do ich wiadomo¶ci.

Nie chcia³em siê z nimi handryczyæ, bo trzeba by s³aæ pisma do g³ównej siedziby w Niemczech. Do siedziby w Dublinie pisa³em i odpowied¼ by³a wymijaj±ca.
    Po odbiorze auta pojecha³em na podno¶nik sprawdziæ czy by³a ruszana miska olejowa. Niestety nic tam nie by³o ruszone. Jedyne co, to oleju dolali, bo poziom by³ ciut wy¿szy ni¿ przed.
    ASO w którym przeprowadzono tê akcjê serwisow± s³ynie od d³u¿szego czasu z bylejako¶ci. By³em ju¿ tam kiedy¶ na innej akcji serwisowej. Z powodu braku silnika od nawiewu, nie wymienili go. Biuro BMW z Dublina obieca³o za oko³o 3 miesi±ce.
    Minê³o kilka lat i cisza. Skwiercz±ce ³o¿yska du¿o wcze¶niej sobie nasmarowa³em. A to ponoæ by³o powodem po¿arów BMW.

Wracaj±c do akcji z wa³em korbowym... wiem jaki¿ to sekret skrywali przede mn± (dziêki czytaniu forum) Najzwyczajniej wykrêcaj± filtr oleju i patrz± czy nie ma w nim opi³ków. I ja tak robiê przy ka¿dej wymianie oleju.

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    Do³±czy³
    Nov 2008
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    Sk±d
    Wrocek City
    Mam 740d 2017r.
    W aucie nic siê nie dzieje
    Naprawione amortyzatory.
    Ch³odniczka oleju na akcji serwisowej i nic wiêcej.

230 000 km nalatane. Mega polecam.
    Jerome Le Banner: "...W si³owni mo¿esz wypracowaæ sobie miê¶nie klatki lub miê¶nie ud. Nie mo¿esz jednak wzmocniæ swoich jaj, albo siê z nimi urodzi³e¶ albo nie..."

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Feb 2009
    BMW
    Sk±d
    £ód¼
    Cytat Zamieszczone przez Bezi Zobacz posta
    Mam 740d 2017r.
    W aucie nic siê nie dzieje
    Naprawione amortyzatory.
    Ch³odniczka oleju na akcji serwisowej i nic wiêcej.

230 000 km nalatane. Mega polecam.
    Bardzo dziêkujê za odpowied¼. O amortyzatorach nin stop slysze. Jaka jest cena regeneracji?

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2018
    BMW
    G11
    Sk±d
    Polkowice
    Blog
    1
    Ja p³aci³em 2900za szt. Ty³

Wys³ane z mojego SM-G986B przy u¿yciu Tapatalka

Moderator Mod Awatar BOSS
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    740i
    Sk±d
    Dolny Slask

Cytat Zamieszczone przez rexman Zobacz posta
    Minê³o kilka lat i cisza. Skwiercz±ce ³o¿yska du¿o wcze¶niej sobie nasmarowa³em. A to ponoæ by³o powodem po¿arów BMW.

Wracaj±c do akcji z wa³em korbowym... wiem jaki¿ to sekret skrywali przede mn± (dziêki czytaniu forum) Najzwyczajniej wykrêcaj± filtr oleju i patrz± czy nie ma w nim opi³ków. I ja tak robiê przy ka¿dej wymianie oleju.
    Pozary w tych modelach powoduja glownie zawory egr

Sekret jaki skrywali przed toba to sciema - bez zrucenia miski wiedzieli tyle co ty

Jak w filtrze znajdziesz opilki to juz bedzie za pozno...

Ka¿dy cz³owiek jest jak ksi±¿ka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkowaæ te z³e !!!

Do³±czy³
    Jul 2015
    BMW
    e31
    Sk±d
    Irlandia

Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    [COLOR="#00FFFF"]
    Sekret jaki skrywali przed toba to sciema - bez zrucenia miski wiedzieli tyle co ty
    To ju¿ opisa³em.

Cytat Zamieszczone przez BOSS Zobacz posta
    [COLOR="#00FFFF"]
    Jak w filtrze znajdziesz opilki to juz bedzie za pozno...
    Trudno siê mówi.

Podobne w±tki

1. e38 750 zalety i wady
    Przez Zajefajny w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 21
    Ostatni post / autor: 29-07-2018, 14:05
  2. instalacja LPG / wady i zalety
    Przez klocekpila w dziale Seria e38
    Odpowiedzi: 63
    Ostatni post / autor: 02-12-2016, 20:26
  3. wady E38
    Przez Velocityraptor w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 9
    Ostatni post / autor: 23-12-2015, 20:36
  4. Felgi 20 cali wady
    Przez JointoVicz w dziale Felgi, opony, itp.
    Odpowiedzi: 85
    Ostatni post / autor: 27-09-2011, 17:36

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •