Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: bmw e38 740ia 4.4 m62 cykanie w silniku na biegu jałowym

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    740
    Sprawdzaj pompe oleju i to szybko ja w ten sposob pozbylem sie silnika takiego samego przyczyna odkrecona pompa oleju podczas jazdy

Zaawansowany Użytkownik Awatar przemo9999
    BMW
    740i M62TuB44
    Vanosy miały silniki M62b44 ja mam taki tez jest lekkie cykanie.
    Ale czym wieksze obrotym tym cykania nie ma.
    Byłem u mechanika powiedzial ze moga to byc jakies uszczelki na vanosie do wymiany. Ale po co rozbierac pol silnika jak cykanie nie przeszkadza a moc jaka miala taka ma.
    Dlatego nie ma sie co przejmowac. Chyba ze towja bunia stracila moc bo jak vanos sie calkowicie rozleci to ponoc mół jak cholera.
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców.
    Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
    Czasami aż ciężko ich wyprzedzić...

aha jutro postaram sie dostac do 1 panewki i sprawdze pompe olejowa ale u mnie cykanie przy wyrzszych obrotach brzenosi sie w stukanie na obudowe na blok

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 735i
    Cytat Zamieszczone przez przemo9999
    Vanosy miały silniki M62b44 (...)
    Ogólnie silniki m62 miały (więc b35 także) i niestety ten vanos jest ich przypadłością.

Zaawansowany Użytkownik Awatar przemo9999
    BMW
    740i M62TuB44
    Cytat Zamieszczone przez fm
    Ogólnie silniki m62 miały (więc b35 także) i niestety ten vanos jest ich przypadłością.

Dlaczego vanos super sprawa autko jest bardziej elastyczne. A ze sie psuje, a co sie nie psuje wszystko moze walnac, to jest złosliwosc rzeczy martwych.
    Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców.
    Pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
    Czasami aż ciężko ich wyprzedzić...

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    Cytat Zamieszczone przez fm
    Miały bo ja taki mam czyli M62TUB35 i też klepie tyle że to wyrażnie słychać na wolnych obrotach w okolicy górnej części silnika z jego przodu (dokładnie tam gdzie siedzą vanaosy) klepie na ciepłym silniku, na zminym całkowita cisza. Wziąlem już to pod nogi.

witam koledzy pompę dokręciłem była luźna ale dalej cyka na gorącym silniku na zimnym jest ok odgłos cykania dochodzi z okolic rozrusznika co dalej ?? brak pomysłów nie można dokładnie zlokalizować tego cykania nawet pościągałem paski i nic coś jest w silniku ale co się może w nim stać?? poluzować korbowód niemożliwe panewka się kończy?? proszę o jakieś podpowiedzi. pozdrawiam

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    735 M62TUB35
    jak by to był lużny korbowód lub luz na panewce to w bardzo szybkim tempie było by juz pozamiatane a już napewno nie było by to cykanie tylko coraz to mocniejsze głuche walenie. Dzwię się moze tak tylko roznosić a może pochodzić chociażby z hudrauliki (skoro to cykanie).

w środę zrobiłem wypad na 2000km nie żałowałem go i dalej cyka bez zmian. będę tak jeździł do puki nic nie walnie a wtedy się dowiem co to jest.

Zaawansowany Użytkownik Awatar chester
    BMW
    E66 730Ld
    Cytat Zamieszczone przez wojtas23011990 Zobacz posta
    w środę zrobiłem wypad na 2000km nie żałowałem go i dalej cyka bez zmian. będę tak jeździł do puki nic nie walnie a wtedy się dowiem co to jest.
    ... i jak dowiedziałeś się co cyka ? - bo u mnie tez pojawil się taki odgłos - zależny od prędkości obrotowej silnika.

Uprawnienia umieszczania postów