Nieszczelności póki co nie udało się znaleźć. Nie robiłem jednak tego zadymiarką, bo takiej nie posiadam. Generalnie robię tak jak napisałeś. Jeżeli chodzi o sprawdzenie szczelności to wyciągałem rury dolotowe i sprawdziłem dmuchając sprężonym powietrzem przez otwór czujnika temperatury. Została do sprawdzenia rura między turbo a intercoolerem (nie potrafię jej wyciągnąć w moich warunkach) oraz sam intercooler.
Przepływomierze są nowe, były też zamieniane stronami.
EGR 2 jest nowy.
Generalnie obstawiam turbo i zamiast wymiany EGR miało wylecieć turbo, jednak po namowie mechanika został najpierw wymieniony EGR.
Co do wymiany turbo to mam jedną małą wątpliwość. Przepływ przez drugi przepływomierz jest wyraźnie za wysoki. Nie ma jednak przeładowania. Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale wydaje mi się, że skoro przepływ jest za wysoki to powinno być też przeładowanie. Czy w tym silniku jest jakiś zawór, który byłby w stanie upuszczać nadmiar ciśnienia? Drugie pytanie: jest tam faktycznie tylko jeden czujnik ciśnienia doładowania? Gdzie on się znajduje, bo na schematach coś nie mogę go znaleźć.