Witam,
zakupiłem felgi i teraz borykam się z problemem założenia ich, oraz dopasowania opon czy polecilibyście kogoś z woj. dolnośląskiego lub opolskiego kto zajmuję się takimi tematami.
Pozdrawiam
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Witam,
zakupiłem felgi i teraz borykam się z problemem założenia ich, oraz dopasowania opon czy polecilibyście kogoś z woj. dolnośląskiego lub opolskiego kto zajmuję się takimi tematami.
Pozdrawiam
Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka
Możesz opisać te problemy?
Aleś wiadra kupił. :D Te felgi po prostu nie podejdą do tego auta, bo nie mają wyliczono odpowiedniego ET pod te budę, więc muszą iść do przerobienia albo szukaj innych felg dedykowanych pod E38 z odpowiednio wyliczonym ET i szerokościami rantów. Dodatkowo nie masz gwintu z tyłu, więc nie będzie odpowiedniego spasowania nadkola z rantem. Chyba, że będzie duża japa i efekt będzie odwrotny do zamierzonego, ale widzę, że masz sprężyny obniżające to ewentualnie będzie ocierać o nadkola. :D Niestety z 3TLG nie jest tak jak ze zwykłymi felgami, że można sobie kupić tak o. Felgi customowe odpowiednio wyliczane się pod dane auto, ile ma miejsca nadkole, jaki ma być szeroki bęben, jaki rant i jaka opona wejdzie.
Ostatnio edytowane przez motobiker ; 08-02-2023 o 09:34
Nawet z tej perspektywy dla mnie nadal jest za szeroko, bo felgi wystają poza obrys budy. Pokaż fotkę od tyłu jak leżą. Do poprawnego spasu jeszcze daleko, przód pieje i masz efekt klina. :D
Nie jestem specem od "Gierman stajlów" ale wg mnie, nic tu się kupy nie trzyma. Opony źle dobrane, zawias pieje i japa jak najbardziej jest, i jak motobiker zauważył felgi nie robione pod samochód. Ogólnie póki co wygląda to śmiesznie...
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion