Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 12

W±tek: [ elektryka] Podparcie lêd¼wiowe - nie dzia³a

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Nastêpny post Nastêpny post
    Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    BMW e32 730
    Sk±d
    Wroc³aw

[ elektryka] Podparcie lêd¼wiowe - nie dzia³a

Witam

Mam problem z regulacj± podparcia lêd¼wiowego u siebie w aucie - nie dzia³a :-)
    Sprawdzi³em wszystkie bezpieczniki w aucie (pod mask± i kanap±), nie znalaz³em w opisie ¿adnego bezpo¶rednio odpowiedzialnego za podparcie ale by³o parê dla siedzeñ i wszystkie s± ok. Macie pomys³ gdzie szukaæ rozwi±zania?
    Pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Apr 2008
    BMW
    E32 750 iA '91 M70B50
    Sk±d
    z fabryki
    Mo¿e szczotki w silniku steruj±cym zawiesi³y siê?
    Ja niestety ostatnio nabawi³em siê tego samego, wiêc tam bêdê dalej szuka³...
    us³ugi i bezpieczeñstwo IT
    BMW E32 750iA '91 (magia V12 ) | Ex: BMW E32 735i '87
    Honda VT 1100 chopper
    Schematy E32 (czytelna lista plików)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e32 M60B30
    Sk±d
    Myszków
    I u mnie jest podobnie tylko ¿e nie pod¶wietla guzika. Gdzie siê znajduj± te bezpieczniki? Wydaje mi siê ¿e ju¿ wszystkie sprawdzi³em ale zawsze mo¿na gdzie¶ przeoczyæ.

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    BMW e32 730
    Sk±d
    Wroc³aw
    http://forum.beemka-klub.pl/viewtopi...=222373#222373
    Pod tym linkiem, trzeba trochê ni¿ej zej¶æ, jest opis wszystkich bezpieczników dla e32 z 91r, u mnie minimalne s± ró¿nice pod kanapa a mam auto z grudnia 92.

Zdejmij tyln± os³onê fotela i (je¿eli jest tak samo jak w E34) obiema rêkami pokrêæ prêtem? (nr 3 na zdjêciu) tak ¿eby metalowe czê¶ci na jego koñcach te¿ siê krêci³y. Niestety jak przez ok tydzieñ nie reguluje to znowu przestaje dzia³aæ.

http://img222.imageshack.us/my.php?i...1107690qz5.jpg

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jul 2007
    BMW
    BMW e32 730
    Sk±d
    Wroc³aw
    Dziêki za rady, sposób Rudesmena zaskakuj±co zadzia³a³! :) No i nareszcie mogê siê cieszyæ regulacja podparcia lêd¼wiowego:)

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    735iA
    Sk±d
    Wroc³aw
    Cytat Zamieszczone przez rudesmen
    Zdejmij tyln± os³onê fotela i (je¿eli jest tak samo jak w E34) obiema rêkami pokrêæ prêtem? (nr 3 na zdjêciu) tak ¿eby metalowe czê¶ci na jego koñcach te¿ siê krêci³y. Niestety jak przez ok tydzieñ nie reguluje to znowu przestaje dzia³aæ.

Widzê ¿e to rozbiera³e¶ u siebie. Ja mam problem z zerwanym tym prêtem... pytanie jak go wyj±æ? Czy on jest na si³ê na³o¿ony czy jak? Bo targam i targam a ten ani rusz :(

Druga sprawa czy do lewej i prawej strony jest osobny prêt czy jeden?

Pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Oct 2008
    BMW
    e32 M60B30
    Sk±d
    Myszków
    Cytat Zamieszczone przez Michael7
    Cytat Zamieszczone przez rudesmen

Widzê ¿e to rozbiera³e¶ u siebie. Ja mam problem z zerwanym tym prêtem... pytanie jak go wyj±æ? Czy on jest na si³ê na³o¿ony czy jak? Bo targam i targam a ten ani rusz :(

Druga sprawa czy do lewej i prawej strony jest osobny prêt czy jeden?

Pozdrawiam
    U mnie jak mocniej poci±gn±³em za pancerz z lewej do prawej to wyszed³ razem z link±. My¶la³em ¿e to bêdzie jako¶ po³±czone mocniej. A tak wogóle to bardzo przydatne to zdjêcie, wiedzia³em jak siê za to zabraæ i teraz dzia³a (przerwane przewody do silniczka). Pozdrawiam

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar chester
    Do³±czy³
    May 2007
    BMW
    E66 730Ld
    Sk±d
    Górny ¦l±sk
    je¶li co¶ w siedzeniach nie dzia³a jak nale¿y, a s³ychaæ pracê silniczka to mo¿na skróciæ pancerz linki bo czêsto wylatuj± z silniczków lub odbiornika napêdu.

Pzdr

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Jun 2009
    BMW
    735iA
    Sk±d
    Wroc³aw
    Cytat Zamieszczone przez chester
    je¶li co¶ w siedzeniach nie dzia³a jak nale¿y, a s³ychaæ pracê silniczka to mo¿na skróciæ pancerz linki bo czêsto wylatuj± z silniczków lub odbiornika napêdu.

Pzdr
    u mnie zerwa³ siê drut ca³y z pancerzem po lewej stronie na dole. I mówicie ¿eby ci±gn±æ na si³ê pancerz to wyjdzie z silnika? Ale jak to potem zamontuje? Czy to tylko tak za³o¿one czy linka koñczy siê jakim¶ czym¶ co wk³adamy do silnika i dziêki temu jest napêd? Tzn linka nie jest na koñcu okr±g³a, tak?

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •