Witam, w ramach renowacji mojej 740 mam do zakupienia parę "drobiazgów" do E38 (lampy, emblematy itp.) Chciałbym je wymienić na nowe oryginalne części. Macie może jakieś ASO sprawdzone które daje rabaty na części...
Witam, w ramach renowacji mojej 740 mam do zakupienia parę "drobiazgów" do E38 (lampy, emblematy itp.) Chciałbym je wymienić na nowe oryginalne części. Macie może jakieś ASO sprawdzone które daje rabaty na części...
Program "BMW Koneser" ;)
Ale serio można coś "ugrać" w tym programie, czy tylko się zgrywasz....bo dość szczegółowy jest ten ich formularz
Zasada jest prosta. Dużo kupujesz, masz lepsze ceny. Jak szukasz miejsca gdzie zakupisz kilka rzecz o niewielkiej wartości, a i twoje zakupy są nieregularne to pozostaje Ci ASO, EBAY, Allegro, Koneser. Nie oczekuj cen hurtowych z poziomu, z którego startujesz. A jak chcesz kombinować aby zaoszczędzić 100-200 PLN to chyba lepiej jest kupić drugie auto na części jako dawcę albo zmienić markę. Renowacja E32/E38 zawsze pochłonie każde fundusze swojego właściciela.
Masz jeszcze inne możliwości, np. www.czescidobmw.pl
Do niedawna było jeszcze aso-bmw.pl / silesiaparts.pl, ale wygląda na to, że zakończyli działalność :/
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 06-10-2022 o 12:00
Dzięki z a namiary... wiem jak to wygląda w ASO i nie oczekuje, że dostane coś za pół ceny zwłaszcza do serii 7...ale dużo zależy od polityki rabatowej danego dealera i niektórym na prawdę zależy na kliencie:) Nie próbowaliście jako forum dogadać z jakimś dystrybutorem (ASO) i dogadać jakiś rabat grupowy...?
Polecam czescidobmw z Gorzowa. To moje okolice znam tam tych chlopakow. Obsluga elegancka, mozna zamawiac bezposrednio na ich stronie lub przez tel. Odbierac u nich w Gorzowie lub wysylka.
(...)
Idź do ASO porozmawiaj na miejscu z doradcą lub kimś wyżej jeśli bierzesz wiele części i wtedy coś ugrasz żadne konesery i inne bajery nic ci nie dadzą
Ale jak chcesz PARĘ rzeczy za pewnie pare złotych to nawet jak byś do Bawarii pojechał i z dyrektorem generalnym gadał sukcesów nie wróże
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 06-10-2022 o 17:39 Powód: Czy Ty mógłbyś choć raz napisać coś bez pisania głupot?
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
Ten sklep z Gorzowa faktycznie ma przyzwoite ceny (około 6% taniej od ASO) zawsze to coś...Moje Aso rabat mi obiecało, ale na tą część akurat nie przysługiwał:/ Nie podejmowałbym tematu, ale pare lat temu kupiłem żonie BMW 116 F20 po małej stłuczce i okazało się, że musze wymienić amortyzatory (wtedy dostępne tylko w ASO), więc puściłem maile po całej polsce, wszyscy dawali 2-4% ale jeden gość dał mi 15- 18% w zależności od części. Muszę odświeżyć temat i dam znać co i jak. Wiem, że wiele rzeczy można znaleźć w zamienniku, albo z demontażu...ale skoro to moje wymarzone auto chciałbym, żeby było możliwie jak najbliżej oryginału, a przy okazji jak zostanie parę złotych na Pb to co w tym złego