Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 47

Wątek: Kraksa przy 140! Honda Civic 4g

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    BMW X5 4,8i ,M5 E39
    Przy 140 to z tego auciontka by nic nie zostało, drzewo weszło by w środek.

Miałem wypadek uderzyłem ok 70 km/h po wychamowaniu fordem scorpio czołem w drzewo i znalazłem się w szpitalu ze wstrząsem mózgu i połamanymi żebrami. Auto wielkości 7er.. a taka honda 140 to może mu sie wydawało albo miał w momencie kiedy zaczął hamować... ah te fantazje.

Pozdrawiam
    X5 4,8 i , poszukiwana E38 750 V12

Początkujący Użytkownik
    Jay to jest dzwonek sie uklon nalezy i do tego szczescie ze Ci sie nic nie stalo
    prędkość bogiem-drift nałogiem ;-)

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32
    to co wkleił Jey bardzo dobrze sie nadaje do skonfrontowania tych "niby 140 civic'iem"

tak na marginesie Panowie Sylwek, Neuf, Radosh, Krzywy gdzie i za co zebraliście ostrzeżenia ?
    Czarne e32 w benzynie!

No farta miałem dużego. Poduchy pomogły :) Jedyne obrażenia to przecięta ręka o resztki szyby jak się próbowałem wygramolić przez boczną szybę i kilka siniaków. U mnie było realne +/- 100km/h, bo tyle jechałem i jedyne co wytraciłem z prędkości to jakieś 7-8 metrów przez pobocze, potem przodem w taki ziemny nasyp i dalej już fru w powietrze. A z tym ogrodnikiem, to chyba masz trochę racji, bo auto wylądowało daleko w lesie. Policja nie mogła uwierzyć jak ja tam doleciałem, bo nawet go nie było widać z drogi. Gościu z pomocy drogowej głowił się ze 2 godziny jak by się tu wogóle zabrac do wytargania auta z tych chaszczy :D
    Ex BMW: E34 525i '89, E38 740i '95, E38 750 iL '00, Jag X330

Doświadczony Użytkownik
    BMW
    750iL
    Cytat Zamieszczone przez ROBERTO
    gdyby przywalil 140 w drzewo to by go musieli odkurzaczem z tapicerki sciągać. row zaliczyl zapewne i to przy predkosci grubo mniejszej niz setka. ludzie maja wyobraznie:)
    dokladnie tak- te 140 to grubo przesadzona opowiesc ;D

tak niestety ja pozbylem sie swojego boskiego langa ;(

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6ab3e2a4b.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...defb6386e.html

dla tych ktorzy nie widzieli- to jest ok 130 km/h, wyhamowane obracaniem auta spowodowanym wyrwaniem latarni z ziemi (uderzenie w prawa tylna cwiartke), zabraniem ze soba cholernie solidnych barierek i upadek z ok. 8 metrow z wiaduktu w dol....
    takze kolega ma wyobraznie...
    BEZ KOMENTARZA..... ;D

Ja pier****, aleś wydzwonił...

Zaawansowany Użytkownik
    Tu jest dzwon dochamowany ze 140 w latarnie. Jak widac samochod znajomy, aczkolwiek wiele z niego nie zostalo. Wiec raczej kolega honda jechal 40 i wjechal w krzaki a tylko ma bujna fantazje ;)
    http://motoryzacja.interia.pl/galeri...e,1004432,1,11

Doświadczony Użytkownik Awatar sz4l0ny
    BMW
    e32

wszystkie powyzsze przypadki e32, e38 i e65 - kierowca wyszedl z zyciem

to ze seria 7 jest jednym z najbezpieczniejszych istniejacych srodkow transportu nie ulega zadnej dyskusji
    Czarne e32 w benzynie!

Ta z Krakowa co się owinęła na słupie była omawiana na forum. Nie wiem jak zakończylo się dochodzenie, ale ogólnie wiadomo że koleś leciał stokilkadziesiąt. Tylko że nie robi się testów jak zachowa się auto waląc w słup podłogą. Ale fakt, auta pokroju 7er/A8/S-klasa mają zdecydowaną przewagę w wypadkach. Masa, grubość tapicerki, sztywność konstrukcji i wzmocnienia, które nawet kilkanaście i więcej lat temu były na najawyższym poziomie robią swoje.

Vip Vip
    BMW
    było e32 m60, teraz pożyczam matiza od żony
    No widzę że tu się zrobiła ładna licytacja kto się bardziej wytargał.

To tu powinien jeszcze ROBERTO wsadzić swoje fotki jak przy 70kmh się "pocałował" z .....

A jak już wczesniej pisałem, obrażenia słabe jak przy tej prędkości, ale możliwe.
    Sam widzałem kilka egzemplaży, jak podobnej klasy auta przy porównywalnej prędkości przeleciały przez krzaki (które czasem mozna zaliczyć jako drzewa) i po miedzy przez pole 100-200m się ślizgały kosząc zboże lub kopiąc ziemniaki :D
    Okres i wypłata... jedno i drugie jest co miesiąc, a jak nie ma to znaczy, że ktoś was zdrowo wyruchał...

Uprawnienia umieszczania postów