Militec...Zamieszczone przez buracky
co do sprężania to chyba spręża.. bo klima chłodzi az miło.... kompresor tez jak by ciszej chodził albo to tylko moje sugestywne odczucie...
Militec...Zamieszczone przez buracky
co do sprężania to chyba spręża.. bo klima chłodzi az miło.... kompresor tez jak by ciszej chodził albo to tylko moje sugestywne odczucie...
Ja mam przebieg 365-370 tys (mniej więcej prawdziwy przebieg) zalałem Mobile 1 Formula Rally 5w50. miarka była na max po przebiegu może 1-2 tys km poziom był na środku miarki i tak zostało do dziś a przejechałem na nim ok 10tys km. Wniosek? Często sam filtr po wymianie trochę wchłonie stąd ten poziom się zmniejsza. U mnie w Dieslu zjada go też trochę turbo ale jakoś nie widzę aby ten poziom się mocno zmieniał. Taka mała zmiana poziomu jest normalna :) po to jest przedział od-do jak przez cały okres między wymianami (powiedzmy 15k km) się w tych granicach mieści to jest spokoZamieszczone przez przemo9999
bo lejesz półsyntetyczny olej. Zalej tak jak koledzy mówią, taki jaki ja mam i letko zrobisz 15 tys. W sumie jestem ciekaw jak mi powie inspekcja bo zrobiłem mniej więcej 10,5 tys i zostały mi 2 zielone kafelki czyli wydaje mi się, że ma to realne odzwierciedlenie zużycia oleju :)Zamieszczone przez przemo9999
---===Bo radość to suma drobnych przyjemności===---
*** UWAGA! ACHTUNG! ATTENTION! ATENCION! ***
Ze względu na ograniczony czas coraz rzadziej zaglądam na forum :(
W sprawach pilnych proszę o kontakt na maila coboss@op.pl pamiętajcie o zaznaczeniu, że jesteście klubowiczami!
Moja 2.8 to samo od wymiany do wymiany full stan:) Jestem z niej dumny:) Pozdrawiam
a ja powiem tak: m52b28(200 000km) i m50b25(340 000) robiac po miescie dla przykladu 5 tys km nie braly oleju ale po przegonieniu na trasie 1000km musialem prawie 0.25 L dolewac do jednego i drugiego o dziwo w m21d24(350 000) z tym sie nie spotkalem. teraz zaczynam testowac m62b35tu (300 000) ;p
Ostatnio edytowane przez kierzko ; 18-08-2014 o 19:32
Moja 728ia też nie bierze ani grama od wymiany do wymiany a olej to liqid molly 10w40 przebieg 356000