Witam, mam problem z moim E38 95r, po ostatniej jeździe zamknąłem samochód jak zwykle z pilota i poszedłem, dziś niestety samochód już z pilota się nie otworzył, wymieniłem baterie i dalej nic, niestety po dostaniu się do samochodu kluczykiem nic nie daje bo alarm jest nadal zazbrojony i z tego co wyczytałem EWS nie pozwoli odpalić auta dopóki alarm nie da mu sygnału że auto zostało otwarte z pilota, udało mi się "wkraść" do bagażnika (nie będę pisał jakim sposobem z wiadomych przyczyn), sprawdziłem bezpieczniki nr 56 i 58, odłączyłem aku na 10 minut, wszystko się zresetowało ale alarm nadal jest zazbrojony i nie odpalę samochodu, próby kodowania kluczyka nic nie dają nawet po odczekaniu 15 minut w zamkniętym samochodzie, kluczyk daje sygnał powolnym mruganiem że został zakodowany ale rygle nawet nie drgną, nie mam już pomysłów, gadałem nawet z ziomkiem co zajmuje się głównie E38 i mówi żebym spróbował jakiegokolwiek innego kluczyka, a mam jakiś przytargany ze złomu, tylko w drugim domu, zanim pojadę po niego macie jakieś pomysły jak rozbroić alarm bez użycia pilota? Albo może mieliście podobny problem.