Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 15

W±tek: Jak to jest z tymi ringami

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2022
    BMW
    E65 730d
    Sk±d
    DE

Post Jak to jest z tymi ringami

Cze¶æ wszystkim

W mojej 7 nie dzia³aj± oby dwa ringi tzn lewa lampa i prawa.
    Co czytam tematy na forum to albo trzeba ¶ci±gaæ zderzak, albo od strony nadkola albo da radê bez niczego wymieniæ te ¿arówki.

Moje pytanie jest, jak jest w moim przypadku:

- Jakie ¿arówki potrzebuje ?
    - jak je wymontowaæ ?

730D pierwsza rejestracja 04/2008

Najlepiej poproszê zdjêcie tej ¿arówki bo na internecie widzê jakie¶ ledowe, inni pisz± ze tam jest jaki¶ myk ze mo¿na z oprawki wyci±gn±æ i nie wiem sam, auta nie mam przed sob± dopiero jutro bêdê odbiera³ a chcia³bym ju¿ zamówiæ ¿eby to zrobiæ .

Pozdrawiam wszystkich gor±co

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Sk±d
    SILESIA City
    Kolego tematów o ringach w e65 jest na forum tyle ¿e mo¿na spokojnie doktorat napisaæ i to w kilku wersjach tak ¿e ... Mi³ej lekturki
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW G£ÓWNYCH !!!

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2022
    BMW
    E65 730d
    Sk±d
    DE
    Wiem ¿e jest pe³no tematów i du¿o z nich przeczyta³em i nadal nie wiem jak jest w moim przypadku, wszystkie ¿arówki jakie szukam pasuj± do serii 7 tylko mojej 3.0 po FL nie ma na li¶cie dlatego szukam odpowiedzi w nowym w±tku. Siedzê od przedwczoraj i mo¿e po prostu jeszcze nie trafi³em na odpowiedni temat wiêc jak znasz odpowiedz kolego to pomó¿ a nie wy¶miewaj :)

Ja wiem ze to mo¿e byæ wkurzaj±ce i ze jest du¿o takich postów ale naprawdê jeszcze nie trafi³em na 3.0 po fl a co temat to inne zdanie co do sposobu wymiany tych ¿aróweczek , mo¿e akurat ma ktos tez z tego rocznika i ju¿ wymienia³.....

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    Sk±d
    SILESIA City

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2022
    BMW
    E65 730d
    Sk±d
    DE
    I to zamienne z tymi HELLA ? Tzn wed³ug Ciebie poszukaæ marker tego typu czy wstawiæ H10W i nie wymy¶laæ ? Albo zamiast H10W tylko ¿arówkê LED w miejsce H10W?

Jak to zrobiæ ¿eby nie by³o po prostu wiochy..

Dziêki wielkie za odpowiedz, to ju¿ mnie naprowadzi³o jako¶ :)

A monta¿ ? Mo¿liwy bez ¶ci±gania zderzaka czy szybciej i ³atwiej bêdzie ¶ci±gn±æ zderzak i zrobiæ jak nale¿y, zdj±æ zderzak to nie problem ale jak mogê zaoszczêdziæ sobie roboty to wole dopytaæ. S± tematy ze idzie od strony nadkola/ inni odsuwaj± lampê a inni ¶ci±gaj± zderzak i nie wiem jak jest w moim przypadku (730D 2008 FL )

u¿ytkownik Awatar ADASIO
    Do³±czy³
    Mar 2008
    BMW
    Sk±d
    SILESIA City
    Za³ó¿ takie jak fabryka nakazuje!
    Nie kombinuj z innymi bo ci siê gablota mo¿e sfajczyæ jak bêdzie jakie¶ spiêcie

Co do monta¿u to ( ja mia³em przedfiltra) i nigdy nie zdejmowa³em lamp tylko montowa³em z poziomu silnika - fakt ciasno ale da siê
    Jak jest w po lifcie nie do koñca wiem ale chyba powinno siê udaæ tak samo

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2022
    BMW
    E65 730d
    Sk±d
    DE
    No to zamawiam H10W i tyle, niech bêdzie jak Bóg przykaza³, a jak znajdê jakie¶ sprawdzone bia³e to bêdê my¶la³. Dziêki wielkie

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Plexi36
    Do³±czy³
    Mar 2019
    BMW
    G12 750LiX
    Sk±d
    Be³chatów
    Niestety, zmiana ¿arówek ringów w polifcie to zderzak out. Od pó³ roku je¿d¿ê bez prawego ringa bo nie mam kiedy zdj±æ zderzaka. A przy zdjêciu zderzaka to od razu najlepiej wytargaæ lampy, je¶li odb³y¶niki nie by³y regenerowane to regenerowaæ, klosze wypolerowaæ i zabezpieczyæ. Trochê s³abo, ¿e w przedlifcie te ringi da³o siê wymieniæ, a polift wprowadzi³ takie "usprawnienie".

Vip Vip Awatar damned1
    Do³±czy³
    Apr 2014
    BMW
    520i, 118i
    Sk±d
    Wroc³aw
    Zderzak bêdziesz musia³ zdj±æ, bo masz face-lift. Techniki od nadkola nie znam. Radzê Ci kupiæ ORI markery, lub takie ledowe zamienniki, które nie popal± Ci instalacji. Jak kupisz tylko ¿arówki, to bêdziesz musia³ wyd³ubaæ star± ¿arówkê z tej oprawki co masz teraz. Potem dobrze spozycjonowaæ now± ¿arówkê na klej i za³o¿yæ do auta. Oprawka wielokrotnie montowana traci na szczelno¶ci przez co ¿arówki (zw³aszcza tania chiñszczyzna) szybko siê przepal±. Po kilku rundach ze zrzucaniem zderzaka i tak odpu¶cisz i kupisz ORI ;)

Pocz±tkuj±cy U¿ytkownik
    Do³±czy³
    May 2022
    BMW
    E65 730d
    Sk±d
    DE
    No to Panowie mnie nie pocieszyli¶cie, g³upio rozwi±zana sprawa z t± ¿arówka ze ca³y zderzak do zrzucenia ... Zamówi³em ¿arówki H10W w bia³ym kolorze które spróbuje przeszczepiæ w miejsce starych. Ale rezerwowo zamówiê tez ori marker mam nadzieje ze o te chodzi https://www.autodoc.de/hella/628719 ?

Du¿o roboty z tym zderzakiem ? Gdzie on siê trzyma jest na wcisk przy b³otnikach ? pierwsza moja beemka i nie chcia³bym ¿eby po wymianie spas by³ jak w golfie 3 :D

Lampy wygl±daj± dobrze tzn klosze czyste, ale to ocenie dok³adniej jutro i mo¿e wy¶lê na regeneracjê skoro zderzak ju¿ i tak bêdzie na dole. Dziêki za podpowiedz

Ledowe zamienniki które s± warte uwagi? Jest tyle rodzai ze ju¿ siê gubiê, chcia³bym po prostu dobre i bezpieczne, nie jestem sk±py wiêc za dobre ledy jestem w stanie tez dobrze zap³acic.

Pozdrawiam

Podobne w±tki

1. Problem z ringami w aucie
    Przez mk37475 w dziale Seria F01 / F02
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 26-04-2020, 07:03
  2. Proszê o pomoc z tymi b³êdami...
    Przez Proyer w dziale Diagnostyka / AUDIO / VIDEO / NAVI
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 01-06-2012, 10:43
  3. [opony] czy takie felgi z tymi oponami bêd± pasowaæ do E32
    Przez rodzinabmw w dziale Felgi, opony, itp.
    Odpowiedzi: 11
    Ostatni post / autor: 17-11-2011, 19:45
  4. Poszliby¶cie z tymi Paniami na disco?? :-)
    Przez bitek-bitek w dziale NA KA¯DY TEMAT / Humor / Off Topic
    Odpowiedzi: 76
    Ostatni post / autor: 22-10-2009, 10:13
  5. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 15-11-2008, 09:17

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •