Witam po raz trzeci ;)
Jak by to zaśpiewał Zenon M: jak do tego doszło nie wiem... ale auto samo mnie znalazło, pojechałem po krótką 750 a wróciłem z 735iAL z 1988r.
Auto przyjechało do Polski w 2004r i woziło starszego pana do 2011r. Od tego czasu stało zapomniane w garażu i zbierało kurz, z powodu awarii silnika. W 2020 właściciel pojazdu zmarł a rodzina postanowiła go sprzedać. Auto trafiło do gościa, który posiada ... 19 sztuk E32 i E38 i jedno E31 CSI !!
No i tutaj, do akcji wkracza moja osoba. Po długich rozmyślaniach zadecydowałem, że moja ponad 10 letnia kochanka, czarna E32 nie dostanie kolejnej szansy, i zacząłem poszukiwania bazy do zrobienia takiej 7er jak bym chciał.
W taki oto sposób stałem się posiadaczem longa z M30 pod maską, a w zasadzie bez silnika :D Auto pochodzi z Włoch, co po nim widać, otarcia wgniotki itp ale za to jest proste i bezwypadkowe, ma swoje nadkola, progi, 3 drzwi bez rudej szmaty, większość podłogi. Blacharsko mam do zrobienia pas tylny bo kiedyś w okolicy tablicy rejestracyjnej ktoś zayebał, dziury jak 5zł pod fotelem kiero i pasażera, drzwi pp i usunięcie w/w wgniotek, reszta zdrowa, drzwi zamykają się jak w nowym aucie ;) 7er kupiłem bez układu napędowego, lamp, zderzaków i błotników z kierunkiem które nigdy mi się nie podobały. Moja ex BB posłuży jako dawca organów, cały układ napędowy zostanie przeniesiony, za nim pójdzie wnętrze i część galanterii.
Plan mam sprecyzowany, na pierwszy ogień idzie blacharka ( termin już mam na początek maja ) następnie swap napędu ( był automat będzie manual ) zrobienie mechaniki na tip top ( nivo wylatuje, nie chce przy nim grzebać) później nowy lakier - chciałem schwarz II bo zawsze mi się marzył, ale zdecydowałem, że zostaje Delphin Metallic z SL zamiast CL. Na koniec przełożenie wnętrza, które dostanie spa.
VIN nie rzuca na kolana, ale zakoduje sobie swój ;)
S415 Sun-blind Rear
S423 Floor Mata Velours
S472 Armrest Front Driver/Passenger
S663 Radio BMW Professional
S534 Automatic Air Conditioning
S560 Reading Light In Rear Compartment
S200 Without Calalitic Converter
S226 Sport Suspension Settings
S314 Door Mirror Driver Lock, Heated
S860 Additional Turn Indicator Lamp
Na razie to tyle, chciałbym żeby był to prezent dla samego siebie na 40, która wybije za rok. Pozdro i trzymajcie kciuki :)
A teraz szybka foto relacja jak to się zaczęło.
Tak wyglądał środek
No i moje trio razem ;)
Stay tuned :)