Witam! mam pytanie wie ktos jak najprosciej wyjac miske olejowa. Jechalem piaskowa droga i na srodku byl lekki garb mysle piasek a jednak nie!!!! Studzienka od wody miska pekla ale dziury nie ma. Spawac nowa co robic?
Witam! mam pytanie wie ktos jak najprosciej wyjac miske olejowa. Jechalem piaskowa droga i na srodku byl lekki garb mysle piasek a jednak nie!!!! Studzienka od wody miska pekla ale dziury nie ma. Spawac nowa co robic?
7 kombi... MORDERCY PIEKNA...
nowa, używaną.. kiedyś w e30 przywaliłem w krawężnik i po ściągnięciu miski olejowej (aluminiowej) mimo pęknięcia w okolicy korka spustowego było w środku widać pełno pęknięć tak jak by juz ze starości.. aluminium sie rozchodziło pękało.... Za dużo pracy żeby spawać zakładać a później po chwili patrzeć jak sączy się olej z innego miejsca... Kup nową pewnie cena w granicach 200pln albo używana ale w super stanie..
Jest trochę zabawy ale wszystko da się zrobić...wymieniałem u siebie uszczelkę miski jakiś czas temu.Pamiętaj, że musisz unieść silnik żeby miska przeszła nad ,,ławą'' zawieszenia i odkręcić WSZYSTKIE śruby w misce.
http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtop...005&highlight=
Powodzonka ;)
E12 525 79' było....
E32 735i manual 91' - ***** w crahstescie...
E39 540i manual 96' było...
E60 530iA 03'
...E34 S38B38 :)
...E92 S65B40 :)
Silnik trzeba uniesc niestety :/