Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: [ pozostale] BMW 740i 1995r

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    pisze ze mam srebrne, na 100% alu (bo wymienialem ostatnio tuleje) , kolega ma e38 z 96r i tez ma srebrne alu,

nikos co ty mi tu pokazujesz jakis "turecki" zestaw

sylwekk tutaj

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez NikosWariat

radze się upewnić bo może po prostu podpasywałeś wahacze od e39 które teoretycznie nie pasują ale wyglądają podobnie
    tak, a tarcze mam od nubiry

ale OK, mozliwe ze wystepowaly 2 rodzaje, i pewnie tak bylo, pisze co mam w swoim aucie

Cytat Zamieszczone przez krzywy191
    pisze ze ori bo mam srebrne, na 100% alu (bo wymienialem ostatnio tuleje) , kolega ma e38 z 96r i tez ma srebrne alu,

nikos co ty mi tu pokazujesz jakis "turecki" zestaw

sylwekk tutaj
    hmmmm, ori to raczej nie jest, ale sama koncepcja kompletu z aluminium do mnie przemawia.... Żeby tylko te osłony gumowe przegubu lepsze były...

Z tego co się orientuję, oryginalnie te dłuższe były stalowe (u siebie zdejmowałem ori i były ze stali a ETK nie rozróżnia różnych materiałów)

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    a wiesz ze oslony trzymają :D przynajmniej w moim aucie, jak robie auto dla klienta i wiedze ze ma uszkodzoną oslone to jedyne wyjscie "wprowadzic" tam duzo smaru, najlepiej silikonowego wtedy woda i inne syfu tam sie niedostają i zawsze sworzen wytrzyma jeszcze troszke,

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    wyprasowalem z tych aluminowych wachaczy tuleje gdzie bylo napisane bmw i obok BOGE wiec raczej tuleje ORI, w sumie dziwna sprawa bo sa zupelnie inne niz te co orginalnie sprzedaje BMW i co jest dostepne z zamiennikow,

a wiesz ze oslony trzymają :D przynajmniej w moim aucie, jak robie auto dla klienta i wiedze ze ma uszkodzoną oslone to jedyne wyjscie "wprowadzic" tam duzo smaru, najlepiej silikonowego wtedy woda i inne syfu tam sie niedostają i zawsze sworzen wytrzyma jeszcze troszke,
    Ja po prostu zakładam na nowy wahacz starą oryginalną gumkę i jest spokój. Wydaje się, że bzdura, ale te ori gumki są nie do zajechania.

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    to dobrze ze niejezdzisz bez gumy ;)

to dobrze ze niejezdzisz bez gumy ;)
    Czasem się zdarzy :x

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53
    Cytat Zamieszczone przez NikosWariat
    tuleje ori mogą być wprasowane w zamiennik , dużo zamienników jest sprzedawanych bez tulei , swoja droga u mnie oryginalne tuleje w wahaczu oryginalnym tak z ciekawości maja napis contitech obok znaczek bmw
    niespatkalem sie z wachaczem bez tulei, ale niemowie ze niema, a jezeli chodzi o contitecha, ..... wszystko chodzi o kase, tak jak napis castrol na korku ;)

Vip Vip
    BMW
    750iL840Ci730LiK53

i jest czarny :D

Uprawnienia umieszczania postów