pisze ze mam srebrne, na 100% alu (bo wymienialem ostatnio tuleje) , kolega ma e38 z 96r i tez ma srebrne alu,
nikos co ty mi tu pokazujesz jakis "turecki" zestaw
sylwekk tutaj
pisze ze mam srebrne, na 100% alu (bo wymienialem ostatnio tuleje) , kolega ma e38 z 96r i tez ma srebrne alu,
nikos co ty mi tu pokazujesz jakis "turecki" zestaw
sylwekk tutaj
tak, a tarcze mam od nubiryZamieszczone przez NikosWariat
ale OK, mozliwe ze wystepowaly 2 rodzaje, i pewnie tak bylo, pisze co mam w swoim aucie
hmmmm, ori to raczej nie jest, ale sama koncepcja kompletu z aluminium do mnie przemawia.... Żeby tylko te osłony gumowe przegubu lepsze były...Zamieszczone przez krzywy191
Z tego co się orientuję, oryginalnie te dłuższe były stalowe (u siebie zdejmowałem ori i były ze stali a ETK nie rozróżnia różnych materiałów)
a wiesz ze oslony trzymają :D przynajmniej w moim aucie, jak robie auto dla klienta i wiedze ze ma uszkodzoną oslone to jedyne wyjscie "wprowadzic" tam duzo smaru, najlepiej silikonowego wtedy woda i inne syfu tam sie niedostają i zawsze sworzen wytrzyma jeszcze troszke,
wyprasowalem z tych aluminowych wachaczy tuleje gdzie bylo napisane bmw i obok BOGE wiec raczej tuleje ORI, w sumie dziwna sprawa bo sa zupelnie inne niz te co orginalnie sprzedaje BMW i co jest dostepne z zamiennikow,
Ja po prostu zakładam na nowy wahacz starą oryginalną gumkę i jest spokój. Wydaje się, że bzdura, ale te ori gumki są nie do zajechania.Zamieszczone przez krzywy191
to dobrze ze niejezdzisz bez gumy ;)
Czasem się zdarzy :xZamieszczone przez krzywy191
niespatkalem sie z wachaczem bez tulei, ale niemowie ze niema, a jezeli chodzi o contitecha, ..... wszystko chodzi o kase, tak jak napis castrol na korku ;)Zamieszczone przez NikosWariat
i jest czarny :D