A mogę spytać dlaczego przy zamianie cena odpowiednio wyższa? Odpowiednio do czego? Wyższa o ile? Pytam bo nigdy nie rozumiem takich wpisów w ogłoszeniach...
A mogę spytać dlaczego przy zamianie cena odpowiednio wyższa? Odpowiednio do czego? Wyższa o ile? Pytam bo nigdy nie rozumiem takich wpisów w ogłoszeniach...
Nikt nie będzie mi mówił, jak mam żyć, bo nikt za mnie nie umrze.
3x BMW, 2x Mercedes-Benz, Alfa Romeo, Audi, Skoda, Hyundai, Peugeot - ponad podziałami jeśli chodzi o marki.
E32 730i V8 '94 Calypsorot Metallic
Odpowiednio do auta na które się będzie zamieniał. Branie od klienta auta w rozliczeniu wiąże się zawsze z jakimś tam ryzykiem np. takim, że się będziesz potem z takim autem bujał żeby je opchnąć albo, że coś się w nim popsuje itd. I właśnie to ryzyko trzeba sobie jakoś zrekompensować.
bez sensu, a jak kupi za gotówkę używane auto to nie ma ryzyka, jest takie samo więc mnie też dziwią takie wpisy, a więcej od razu przestaje być zainteresowany taką ofertą.
Ponadto osoba z którą się zamieniasz ponosi identyczne ryzyko
I tu się mylicie. Ja chcę zamienić auto na gotówkę, a nie na inny samochód. Jeśli ktoś przychodzi do mnie i chce zostawić swój samochód w rozliczeniu to biorę na siebie problem jego pózniejszej sprzedaży. Mogę go sprzedać w tydzień i na nim jeszcze zarobić, a mogę sprzedawać pół roku i stracić. Jak przyjeżdżasz kupić jakieś auto np. w komisie i zostawiasz swoje w rozliczeniu to wygląda to tak samo. Godzisz się z faktem, że musisz sporo zejść z ceny ale nie musisz męczyć się ze sprzedażą i wiele osób to akceptuje. Jak ci to nie pasuje to dajesz ogłoszenie, sprzedajesz sam i idziesz z gotówką po samochód który chcesz kupić, proste.
Przeniosłem żeby nie robić Michałowi burdelu w temacie sprzedażowym ;)
Ja jestem prosty człowiek, jeżeli chcesz sprzedać za gotówkę to po co się zamieniać i mieć kłopot, sprzedaje za gotówkę i tyle. Jeżeli wpisuje zamianę na dany model i ktoś proponuje mi zamianę na taki, podaje swoją cenę i albo ją akceptuje albo nie, nie widzę sensu podnoszenia ceny w takim przypadku.
Słowik już chyba wszystko wyjaśnił, ja się pod tym podpisuje. Przy zamianie przeważnie jest tak, że to jednej osobie dany wóz się podoba i proponuję zamianę na swój, a druga bierze ewentualność zamiany za auto, które niekoniecznie by chciała ale może na tym zarobić. Ot cała filozofia.
BTW
Mam możliwość wzięcia Imprezy WRX. Jakby ktoś chciał to ja się zamienię, a później drożej sprzedam
Mr. Perfect 4 x K1 World Champion
Często jest tak że masz tanie auto a dzwonią że chcą zamienić na inne które jest o wiele droższe od innych w swoim modelu i potem jeszcze pretensje.
Też mogę wycenić swoje f na 200 tys i chcieć zamienić na G :)
Mam doświadczenie w handlu autami, więc rozumiem ten wpis.