Podpowiedzcie jak w E38 dzia³a podgrzewanie kierownicy, tzn. którym przyciskiem siê ja w³±cza³o lub ewentualnie (pod co by³a podpiêta) inna funkcja która powodowa³a jej grzanie?????
Podpowiedzcie jak w E38 dzia³a podgrzewanie kierownicy, tzn. którym przyciskiem siê ja w³±cza³o lub ewentualnie (pod co by³a podpiêta) inna funkcja która powodowa³a jej grzanie?????
Je¿eli zadajesz takie pytanie, to przypuszczam ¿e nie masz grzanej kiery ;) (by³a to b. rzadka opcja).
W tych autach, które to maj± - w³±cza siê przyciskiem na kierownicy z do¶æ oczywistym oznaczeniem.
'00 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '96 BMW 740i, cosmosschwarz
Ex: '91 Mercedes-Benz 560SEC, perlmuttgrau
Poniewa¿ posiadam takow± kierownicê w mojej buni to podpowiem, ¿e w³±czanie podgrzewania dokonuje siê przyciskiem na kierownicy. Przycisk ten znajduje siê w miejscu, gdzie normalnie (znaczy bez podgrzewanej kierownicy) jest przycisk wymuszenia wewnêtrznego obiegu powietrza w kabinie.
Na marginesie dodam, ¿e kocham t± funkcjê ;D
Gra muzyka
A jak wygl±da doposa¿enie w tak± kiere? Wystarczy sama kiera z t± funkcj±?
Prowadzenie BMW serii 7 nie sprowadza siê do jazdy do celu
lecz jest celem samym w sobie.
https://www.facebook.com/Chojnickie-Muzeum-Motoryzacji-i-Techniki-1624705857838311/
Co¶ w temacie.... Cena nie przera¿a, ale widaæ, ¿e pasowaæ to bêdzie do e38 po lifcie....
LINK
A czy by³y z funkcja grzania "M"pakietowe. Skoro ogólnie by³a to rzadko¶æ to z M-pakietowej pewnie w ogóle, a zaczyna siê pora gdy z rana jest troche zimna.
Za czasów poprzedniej 740 mia³em wielk± zajawkê na t± kierê, wiêc jestem trochê zorientowany w temacie... :)
Grzanej M-pakietowej niestety nigdy nie by³o. Natomiast by³a zwyk³a w wersji skórzanej oraz z skórzano-drewnianej.
Co do doposa¿enia - dok³adna instrukcja jest tutaj.
A orientuje siê kto¶ mo¿e ile kosztuje taka grzana skórzano-drewniana, bo nie mam podgrzewanej a dobrze by by³o co¶ takiego przed zim± za³o¿yæ :)
ex:
E36 325 TDS AC Schnitzer (160KM, 305Nm)
E38 728iA Shadowline Individual
E53 X5 4,4i Sport Pack
A zastanawia³e¶ siê gdzie chcesz j± kupiæ? ;DZamieszczone przez MariuszE38
Podpowiem: na rynku wtórnym masz nik³e szanse, zw³aszcza "przed zim±". A ceny z ASO prawdopodobnie nie chcesz znaæ...