Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Poka¿ wyniki od 1 do 10 z 13

W±tek: E32 750 pali na chwilê gasnie, 🌝 1992. Przedlift

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2016
    BMW
    730i e32
    Sk±d
    ¶l±sk
    Blog
    8

Post E32 750 pali na chwilê gasnie, 🌝 1992. Przedlift

Pomagam kolêdze uruchomiæ, maszyne. Kupi³ w takim stanie odpali na max 4,5 sekund. Wkrêca siê na obroty, gary wszystkie wchodz± piêknie, i gasnie, swiece mokre zalewa go, ¶mierdzi paliwem, parê razy strzeli³ wydech po ilu¶ tam próbach. Robiê bardziej w r6, mechaniki w okolicy s³abo w tym temacie kasa w b³oto za nic posz³a.

Co zrobiono,
    Paliwo pompy z przeka¼nika na krótko lej± do butli 850ml poni¿ej 30sek.jedna pompa leje jak G³upia w 20sek ca³± butelka druga s³abiej ale w ok. Wg mnie nie odcina te¿ nic paliwa typu alarm immo. Zmierzy³em miernikiem zanim gasnie jest 12 v napiêcie nie spada.

Swiece nowe,

Kable wn pomierzone

Przeka¼niki przepustnic wg mnie ok da³em kilka

Bezpieczniki ca³e.

Masy ok

Czujniki walu 4szt, 2pewne ¼ród³o mierzone 540o.

Komputery mamy z 4szt naxeszystkich gasnie

Gaz sekwencje wyjête z a uta

Czujniki w dolocie przy grodzi omy 1810, 2100 nie wiem ile na byæ prawid³owa wartosc

Palec kopu³ka sprawd¼one czyszczone. Jedna kopu³± wg mnie na jednym pinie ju¿ s³abo ale uruchamia³em 3.5 kiedy¶ na du¿o gorszej.

Pedal egas silnik wtyczka pe³na pinów wszystko zajête a jeden kabel zielony wisi, wi±zka i oplot i sam kabel fabryczny kolor wi±zka wg mnie nie ruszana od fabryki. Szuka³em kabla w okolicy nic tam takiego nie ma do czego by to pod³±czyæ, kabel ten nie jest przy wtyczce ale by³ w tej gumie zabezpueczajscej g³êboko.

Parê pytan

Przepustnice na drugiej pozycji kluczyka czy przy odpaleniu otoeraja siê od 15do 20 proc. Czy tak ma byæ.? Nawet jak odpali i dam gaz max w pod³ogê ledwo 20proc otwarcia

Przeplywomierz, jeden z nich siê mocno grzeje, drugi zimny na zap³onie druga pozycja kluczyka. Da siê te auto odpaliæ bez nich czy na jednym bo ich nie mogê sprawdziæ.

Auto ma alarm bmw fabryka tj modu³ nenspanug firmy loewe z bezpiecznikiem do tego w podsufitce IrDA i modu³ irdy w tylnej skrzynce,w nawiewie kokpitu nie ma diody. pilota brak, jedynie kluczyk a stacyjka by³a ju¿ wymieniona przez poprzednika. czy by³o w tym fabrycznym jakie¶ odciêcie zaplonu badz inne, zabezpieczenia? ,, od³±czy³em ten alarm spod tylnej kanapy to wtedy obc nie dzia³a. W ogóle z obc nie mogê ustawiæ opcji code klikam code i nic siê nie dzieje. Jakis sposób by sprawdziæ ten alarm czy dzia³a?

Czy v12 zaskoczy bez obu impulsator ów na kablach .?
    Msmy takie ale pytanie czy robi to ró¿nice.

Czy mogê pu¶ciæ mu iskrê na cewki na krótko z dwóch aku bezpo¶rednio na cewki?

Czy mogê u¿yæ przepustnic eml z 3.0 3.5 s± p&p?

Jak uruchomic sam silnik spod maski, jakis manual, chcemy wykluczyæ pozosta³e dwa niefabryczne alarmy które s± zdemontowane zdemontowane nie wiadomo jak i przez kogo,spory bajzel nie umiemy tego z powrotem wpi±æ. Dodatkowo jak robili te stacyjkê to z wi±zki kabli w aucie idzie parê pinów wiêcej a w kostce stacyjki s± 2 czy 3 puste.

Czy uszczelki dolotu mog± byæ tak zniszczone ze ³apie tyle lewgo powietrza ¿e gasnie? Nie sprawdza³em ich jeszcze.

Ogó³nie wg mnie go tak zalewa ze gasnie,
    Ostatnio edytowane przez mike333 ; 05-10-2021 o 21:32

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e243164gt
    Sk±d
    in±d
    Blog
    14
    Regulatory cisnienia sprawdzaliscie?

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2016
    BMW
    730i e32
    Sk±d
    ¶l±sk
    Blog
    8
    Nie. Ale w±¿ zdjolem paliwa i s³abo jakby ma³e cisnienie

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e243164gt
    Sk±d
    in±d
    Blog
    14
    Masz na my¶li w±¿ powrotny z regulatora?
    Na obydwu regulatorach ta sama sytuacja?

Wspomnia³e¶ o przepustnicach i braku ich reakcji na peda³ gazu.
    Kontrolka EML ga¶nie normalnie?
    Przepustnice z R6 maj± inn± budowê i nie podejd± p&p.
    Skoro to jest przedlift to jest sterowany motronic'kiem 1.3, wiêc bez ipulsatorów powinna odpaliæ.
    Sprawdza³e¶ iskrê, czy w ogóle jest?

Zaawansowany U¿ytkownik Awatar Plexi36
    Do³±czy³
    Mar 2019
    BMW
    G12 750LiX
    Sk±d
    Be³chatów
    Je¶li jest a¿ tak du¿y problem z przep³ywkami to je wypnijcie - silnik chyba powinien wtedy zak³adaæ jak±¶ domy¶ln± warto¶æ powietrza i dzia³aæ tak czy inaczej - to raczej popularny sposób, odpinaæ przep³ywkê. Przepustnice powinny dzia³aæ bezproblemowo, podrzucam video gdzie facet odpala M70 i naprawia przepustnice bo nie dzia³aj± odpowiednio:

https://youtu.be/HJXyq25pBr4?t=1156 - tutaj pokazuje, ¿e zbyt wolno siê zamyka i ¿e nie domyka siê do koñca. Rozk³ada j± wiêc mo¿e Ci to co¶ podpowiedzieæ. Z tego co mówi, to te sprzed 1991 roku s± ³atwiej rozk³adalne, nie trzeba siê bawiæ przy ¶rubkach.

http://bmwe32.masscom.net/moswald/75...ies/index.html - tutaj z kolei info o naprawie tych przepustnic.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2016
    BMW
    730i e32
    Sk±d
    ¶l±sk
    Blog
    8
    Weze przy grodzi okolice zbiornika przy te¶cie pomp butelka zdjolem, to jak ¶ciagalem nie sikalo za bardzo.

Przepustnice siê otwieraja ok 15do 20proc. Reaguj± zawsze. Eml gasnie to jest akurat ok ca³y czas. Iskra chyba jest jak odpala. ��

yazg.o.t. Vip Awatar yaz
    Do³±czy³
    Jan 2011
    BMW
    e243164gt
    Sk±d
    in±d
    Blog
    14
    Cytat Zamieszczone przez mike333 Zobacz posta
    Weze przy grodzi okolice zbiornika przy te¶cie pomp butelka zdjolem, to jak ¶ciagalem nie sikalo za bardzo.
    Wymieniali¶cie filtry?
    Warto te¿ sprawdziæ wtryski czy nie lej± i rozpylaj± prawid³owo.
    ¦ci±gnij podci¶nienie z regulatorów i sprawd¼ czy nie ¶mierdzi benzyn±.
    Cytat Zamieszczone przez mike333 Zobacz posta
    ...Przepustnice siê otwieraja ok 15do 20proc. Reaguj± zawsze. Eml gasnie to jest akurat ok ca³y czas. Iskra chyba jest jak odpala. ��
    Pisz±c o braku reakcji przepustnic na peda³ gazu mia³em na my¶li fakt, ¿e na pozycji zap³onu otwieraj± siê te 15-20% i tak zostaj±, niezale¿nie od pozycji peda³u gazu.
    Je¿eli nie macie takich na podmianê to tak jak zasugerowa³ Plexi36, pokusi³bym siê o ich wyczyszczenie.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2016
    BMW
    730i e32
    Sk±d
    ¶l±sk
    Blog
    8
    Przepustnice wg mnie siê za s³abo otwieraj±, nie wiem ile powinny siê otwieraæ mo¿na ¿e kto¶ z was podpowie i je¶li np zdejmê z auta i musnê palcem to powinny lekko chodziæ czy muszê cisn±æ zêby je poruszaæ . Co do peda³u gazu wracaj± do zamkniêcia, i siê otwieraja, ale np ró¿nica otwarcia bez dotykania gazu pedalu i gaz w pod³ogê to jest niewielka procentowo.

Filtry bêd± ok paliwo w butelce czy¶ciutkie la³em parê litrów przy te¶cie.

Podci¶nieñia zdjolem paliwo nie leci a w±¿ suchy , ¶mierdzi tak owszem ale te auto zalewa. Membrana nie puszcza w regulatorze.

Mam czê¶ci teraz na test 3 przepywki, dwie palce i kopu³y i kable komplet uztwane nie wiem co to warte. Oraz dwie cewki. Mo¿e jest jakis ziomek dobry okolice O¶wiêcimia co mam ¿e podjechaæ z przepustnicami dobrymi na test, gratyfikacja bêdzie.

Wys³ane z mojego H4413 przy u¿yciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez mike333 ; 07-10-2021 o 11:38

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2016
    BMW
    730i e32
    Sk±d
    ¶l±sk
    Blog
    8
    Fura z 1992 przedlift, leci na czê¶ci dalej to samo,Jeszcze w tym tygodniu jadê raz posprawdzaæ ten alarm DWA.

Kto¶ mo¿e podpowiedzieæ bo auto ma
    diodê IR podsufitka ,
    modu³ dwa pod skrzynka bezpieczników ty³.
    diody sygnalizacyjnej nad deska rozdzielcza na ¶rodkowej kratce brak,ale akurat tak mo¿e byæ fabrycznie.

Jak ten alarm wy³±czyæ, wyjecie odpiêcie rzeczy powy¿ej nic nie daje.nie nam pilota do IR, mam kluczyk z czego klamka od strony pasazera nie otwiera drzwi od zewn±trz, jedynie od wewn±trz klamka otworzy, zamykanie otwieranie z kluczyka dzia³a ok od strony kierowcy na wszystkie drzwi. Czyta³em co¶ ¿e s± w klamce takue mikroswitche a tam wk³adka nie dzia³a i tak samo klamka zewnêtrzna.... mo¿e switch jest w pozycji zablokowanej i ¦lê sygna³ do dwa modu³u odciêcia zaplonu.

Czy podmieniê modu³ dwa ten sam nr na inny co¶ zmieni to?

Z tego co znalaz³em byl jeszcze switch alarmu pod kanapa tyl na os³oniê akumulatora, by³ tak zrobiony ze same kable kto¶ po³±czy³.

Gzie jeszcze s± czujki alarmu w masce? W schowku?

Dajcie info bo szkoda fajnej 750 ci±æ mo¿e z blachego powodu
    Niestety s³abo u mnie z alarmami bmw.

Zaawansowany U¿ytkownik
    Do³±czy³
    Mar 2016
    BMW
    730i e32
    Sk±d
    ¶l±sk
    Blog
    8
    Temat zamkniêty posz³a na graty niestety

Podobne w±tki

1. [silnik] Auto ga¶nie i nie reaguje przez chwilê na rozrusznik
    Przez teodor w dziale Seria e65 / e66 / e67
    Odpowiedzi: 8
    Ostatni post / autor: 21-07-2014, 21:59
  2. czy to 740d by³o chwilê temu na forum???
    Przez szczurek w dziale Allegro, Ebay i inne ...
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 14-03-2012, 21:47
  3. Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 22-10-2010, 17:36
  4. [mechanika] Bmw 750i odpali na chwilê, i ga¶nie...
    Przez prezE32s w dziale Seria e32
    Odpowiedzi: 3
    Ostatni post / autor: 22-12-2009, 21:00

Uprawnienia umieszczania postów

• Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
  • Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
  • Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
  • Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów
  •