Pomagam kolêdze uruchomiæ, maszyne. Kupi³ w takim stanie odpali na max 4,5 sekund. Wkrêca siê na obroty, gary wszystkie wchodz± piêknie, i gasnie, swiece mokre zalewa go, ¶mierdzi paliwem, parê razy strzeli³ wydech po ilu¶ tam próbach. Robiê bardziej w r6, mechaniki w okolicy s³abo w tym temacie kasa w b³oto za nic posz³a.
Co zrobiono,
Paliwo pompy z przeka¼nika na krótko lej± do butli 850ml poni¿ej 30sek.jedna pompa leje jak G³upia w 20sek ca³± butelka druga s³abiej ale w ok. Wg mnie nie odcina te¿ nic paliwa typu alarm immo. Zmierzy³em miernikiem zanim gasnie jest 12 v napiêcie nie spada.
Swiece nowe,
Kable wn pomierzone
Przeka¼niki przepustnic wg mnie ok da³em kilka
Bezpieczniki ca³e.
Masy ok
Czujniki walu 4szt, 2pewne ¼ród³o mierzone 540o.
Komputery mamy z 4szt naxeszystkich gasnie
Gaz sekwencje wyjête z a uta
Czujniki w dolocie przy grodzi omy 1810, 2100 nie wiem ile na byæ prawid³owa wartosc
Palec kopu³ka sprawd¼one czyszczone. Jedna kopu³± wg mnie na jednym pinie ju¿ s³abo ale uruchamia³em 3.5 kiedy¶ na du¿o gorszej.
Pedal egas silnik wtyczka pe³na pinów wszystko zajête a jeden kabel zielony wisi, wi±zka i oplot i sam kabel fabryczny kolor wi±zka wg mnie nie ruszana od fabryki. Szuka³em kabla w okolicy nic tam takiego nie ma do czego by to pod³±czyæ, kabel ten nie jest przy wtyczce ale by³ w tej gumie zabezpueczajscej g³êboko.
Parê pytan
Przepustnice na drugiej pozycji kluczyka czy przy odpaleniu otoeraja siê od 15do 20 proc. Czy tak ma byæ.? Nawet jak odpali i dam gaz max w pod³ogê ledwo 20proc otwarcia
Przeplywomierz, jeden z nich siê mocno grzeje, drugi zimny na zap³onie druga pozycja kluczyka. Da siê te auto odpaliæ bez nich czy na jednym bo ich nie mogê sprawdziæ.
Auto ma alarm bmw fabryka tj modu³ nenspanug firmy loewe z bezpiecznikiem do tego w podsufitce IrDA i modu³ irdy w tylnej skrzynce,w nawiewie kokpitu nie ma diody. pilota brak, jedynie kluczyk a stacyjka by³a ju¿ wymieniona przez poprzednika. czy by³o w tym fabrycznym jakie¶ odciêcie zaplonu badz inne, zabezpieczenia? ,, od³±czy³em ten alarm spod tylnej kanapy to wtedy obc nie dzia³a. W ogóle z obc nie mogê ustawiæ opcji code klikam code i nic siê nie dzieje. Jakis sposób by sprawdziæ ten alarm czy dzia³a?
Czy v12 zaskoczy bez obu impulsator ów na kablach .?
Msmy takie ale pytanie czy robi to ró¿nice.
Czy mogê pu¶ciæ mu iskrê na cewki na krótko z dwóch aku bezpo¶rednio na cewki?
Czy mogê u¿yæ przepustnic eml z 3.0 3.5 s± p&p?
Jak uruchomic sam silnik spod maski, jakis manual, chcemy wykluczyæ pozosta³e dwa niefabryczne alarmy które s± zdemontowane zdemontowane nie wiadomo jak i przez kogo,spory bajzel nie umiemy tego z powrotem wpi±æ. Dodatkowo jak robili te stacyjkê to z wi±zki kabli w aucie idzie parê pinów wiêcej a w kostce stacyjki s± 2 czy 3 puste.
Czy uszczelki dolotu mog± byæ tak zniszczone ze ³apie tyle lewgo powietrza ¿e gasnie? Nie sprawdza³em ich jeszcze.
Ogó³nie wg mnie go tak zalewa ze gasnie,

Odpowiedz z cytatem