Panowie, gdzie jest antena która czyta kluczyk aby dało się odpalić auto ? Czy jest to ta sama która czyta Twoje "podejście" do auta abyś mógł je otworzyć mając keyless czy jakaś inna ?
Panowie, gdzie jest antena która czyta kluczyk aby dało się odpalić auto ? Czy jest to ta sama która czyta Twoje "podejście" do auta abyś mógł je otworzyć mając keyless czy jakaś inna ?
Anten jest kilka, dzięki czemu auto w miarę precyzyjnie wie, gdzie znajduje się kluczyk.
Wewnętrznych masz 5. Zewnętrznych 3:
https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/d...nkc-dost-komf/
Może zacznij od zmiany kluczyka na drugi żeby wyeliminować problem z kluczykiem ;)
Ostatnio miałem sytuacja totalnego amatora.
Auto sporadycznie zgłaszało mi słaba baterie w kluczyku. Po tym siadła mi kompletnie klamka comfort access. Musiałem otworzyć auto ręcznie grotem. Alarm zaczął wyć i nie mogłem go wyłączyć. Pilot nie odpowiadał. Byście musieli mnie widzieć jaki stres i walka w niedzielny wieczór na spokojnej dzielnicy w Danii. Auto na pl blachach a ja pruje bagażnik aby dostać sie do bezpieczników. Potem szukam szybko bezp od alarmu :). W końcu udało mi sie wyciągnąć bezpiecznik i syrena zamilkła. Wrażenia bezcenne, w tym zdumione miny Duńczyków na mnie, co ten gość tam robi.
Wymieniłem baterie od pilot i odłączyłem klamkę. Tak to jest jak się mówi ''potem''.
P.S. Drugi kluczyk miałem w PL :).