Pomagam kolędze uruchomić, maszyne. Kupił w takim stanie odpali na max 4,5 sekund. Wkręca się na obroty, gary wszystkie wchodzą pięknie, i gasnie, swiece mokre zalewa go, śmierdzi paliwem, parę razy strzelił wydech po iluś tam próbach. Robię bardziej w r6, mechaniki w okolicy słabo w tym temacie kasa w błoto za nic poszła.
Co zrobiono,
Paliwo pompy z przekaźnika na krótko leją do butli 850ml poniżej 30sek.jedna pompa leje jak Głupia w 20sek całą butelka druga słabiej ale w ok. Wg mnie nie odcina też nic paliwa typu alarm immo. Zmierzyłem miernikiem zanim gasnie jest 12 v napięcie nie spada.
Swiece nowe,
Kable wn pomierzone
Przekaźniki przepustnic wg mnie ok dałem kilka
Bezpieczniki całe.
Masy ok
Czujniki walu 4szt, 2pewne źródło mierzone 540o.
Komputery mamy z 4szt naxeszystkich gasnie
Gaz sekwencje wyjęte z a uta
Czujniki w dolocie przy grodzi omy 1810, 2100 nie wiem ile na być prawidłowa wartosc
Palec kopułka sprawdźone czyszczone. Jedna kopułą wg mnie na jednym pinie już słabo ale uruchamiałem 3.5 kiedyś na dużo gorszej.
Pedal egas silnik wtyczka pełna pinów wszystko zajęte a jeden kabel zielony wisi, wiązka i oplot i sam kabel fabryczny kolor wiązka wg mnie nie ruszana od fabryki. Szukałem kabla w okolicy nic tam takiego nie ma do czego by to podłączyć, kabel ten nie jest przy wtyczce ale był w tej gumie zabezpueczajscej głęboko.
Parę pytan
Przepustnice na drugiej pozycji kluczyka czy przy odpaleniu otoeraja się od 15do 20 proc. Czy tak ma być.? Nawet jak odpali i dam gaz max w podłogę ledwo 20proc otwarcia
Przeplywomierz, jeden z nich się mocno grzeje, drugi zimny na zapłonie druga pozycja kluczyka. Da się te auto odpalić bez nich czy na jednym bo ich nie mogę sprawdzić.
Auto ma alarm bmw fabryka tj moduł nenspanug firmy loewe z bezpiecznikiem do tego w podsufitce IrDA i moduł irdy w tylnej skrzynce,w nawiewie kokpitu nie ma diody. pilota brak, jedynie kluczyk a stacyjka była już wymieniona przez poprzednika. czy było w tym fabrycznym jakieś odcięcie zaplonu badz inne, zabezpieczenia? ,, odłączyłem ten alarm spod tylnej kanapy to wtedy obc nie działa. W ogóle z obc nie mogę ustawić opcji code klikam code i nic się nie dzieje. Jakis sposób by sprawdzić ten alarm czy działa?
Czy v12 zaskoczy bez obu impulsator ów na kablach .?
Msmy takie ale pytanie czy robi to różnice.
Czy mogę puścić mu iskrę na cewki na krótko z dwóch aku bezpośrednio na cewki?
Czy mogę użyć przepustnic eml z 3.0 3.5 są p&p?
Jak uruchomic sam silnik spod maski, jakis manual, chcemy wykluczyć pozostałe dwa niefabryczne alarmy które są zdemontowane zdemontowane nie wiadomo jak i przez kogo,spory bajzel nie umiemy tego z powrotem wpiąć. Dodatkowo jak robili te stacyjkę to z wiązki kabli w aucie idzie parę pinów więcej a w kostce stacyjki są 2 czy 3 puste.
Czy uszczelki dolotu mogą być tak zniszczone ze łapie tyle lewgo powietrza że gasnie? Nie sprawdzałem ich jeszcze.
Ogółnie wg mnie go tak zalewa ze gasnie,