Kolektro caly zdemontowaĹem. I pierwszy raz w zyciu widzialem tak czysty dolot jezeli chodzi o diesla. 10lat pracowalem w mercedesie. I skladalem od od 4 garĂłw po v8 cdi i w kaĹźdym musialem wrecz zdrapywaÄ nagar. Nikt nie jest alfÄ i omegÄ i za takoego soe nie uwaĹźam. Jak i rĂłwnieĹź nie jest to dla mnie uwĹaczajÄ ce pytac sie o pomoc. A moze ktos mial taki przypadek.A u mnie po przetarciu szmatkÄ ona tylko sie zabrudzila. Jestem mechanikiem od 15 lat z malymi przerwami. Dlatego pierwsze co robilem egr potem wtryski przeplywke dolot intercooler wymienilem wszedzie nowe uszczelki w kolektorze i pokrywy i wtryskow filtry. I wykluczylem wszystko chyba co moglo byc fizycznie usterkÄ . Z dolotu u mnie mozna jeĹÄ. KiedyĹ mialem problem z mercedesem swoim prywatnym i byl to taki sam problem ale stardiagnosis mi ppkazywal blad egr. Kupilem nowy wymienilem. Zrobilem adaptacje dolotu powietrza, przepustnicy. I dalej byl blad ze cos mu nie pasuje z egr. I tez trzeba bylo w nim odpuszczac gaz i naciskac by szedl swoja mocÄ . Postawilem c***a w krzaki i tak stoi od 3lat. Chyba z tym tez tak zrobie. Bo serio wkurwia mnie juz wrak. Chcesz dobrze wszystko robi sie jak dla siebie a c*** strzela fochy.
A i dodam ze w tamtym rowniez wymienilem sterownik silnika zrobilem dziewice immo zostalo przelutowane. I rowniez mercedes mial dalej to samo. Usterka ktorej nie widzi komp a wkur... Jak chu.... No podeptaÄ to jak mogÄ kiepa a nie geja (pedaĹa) w aucie ;)

Odpowiedz z cytatem