Spróbuj jeszcze odłączyć regulację podświetlenia zegarów.
Ew. do sprawdzenia przekaźniki K25 i K26.
Tak. Kiedy włączę zapłon to pojawia się tylko Bremsbelage (mam z tyłu urwany przewód od czujnika) i tylko on. Ale jak włączę światła (co robię zawsze, bo przecież trzeba jeździć non-stop) to wtedy pojawia się komunikat Standlicht. Jeśli mam kręcić tam pod schowkiem to na razie poczekam na te przełączniki i będziemy wiedzieli coś więcej. Dzięki za tropy ;)
Wymieniłem włącznik świateł (po lewej), włącznik przeciwmgielnych (po prawej) i przycisk awaryjnych (miałem spaloną żarówkę). Nic to nie dało. W niedzielę będę miał chwilę to podmienię LKM i popatrzę pod kierownicą do tych przekaźników.
Dodam że mam jeszcze przepalone żarówki w przełączniku trybów skrzyni oraz szyberdachu, ale to chyba nie powinno mieć wpływu na obwód "Standlicht".
Myślę że tak jak kolega Yaz napisał trzeba przelecieć wiazkę od świateł ile się uda. Czasem przewód jest gdzieś załamany lub ma uszkodzoną otuline wówczas miedz zwyczajnie sniedzieje i dzieją się takie cyrki. Może gdzieś jest połączony i oklejony izolacją i tam dostała się woda.
7er
Ostatnio edytowane przez BOSS ; 07-07-2021 o 22:18
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Cześć jak masz to podmień CCM jeszcze bo on generuje warningi też. Otwieranie jest troche inwazyje, bo jest ori zagniatana aluminiowa obudowa, ale do zrobienia oczywiście. Powodzonka