Ze swojego doświadczenia napomnę tylko, że stan to jedna strona medalu. Po drugiej (dla mnie ważniejszej) jest wyposażenie - ja właśnie z tym miałem największy problem przy poszukiwaniu mojej ex-e66, dlatego zrezygnowałem z F02 i dlatego kupiłem Benza.
Kupić 7er, S, czy cokolwiek innego w dobrym stanie, to nie taki problem, jak kupić z jakimś fajnym wysadem.
Ja akurat bardzo wymagający byłem, bo musiało być:
- long
- 4x komfort grzany i wentylowany, najlepiej z 4x masażem
- skóra na kokpicie gładka, z wewnętrznym szwem (ta gruba mi się nie bardzo podoba)
- z tył rolety we wszystkich szybach
- 4 strefy klimy
- żaden dźiwny individual z niebieskim wnętrzem lub białą listwą
- bez klimy+, czy jak to się tam nazywa, co zabiera 1/4 bagażnika
- nie-hybryda
- lewar skrzyni i pokrętła w tej pięknej przypalonej ceramice
Opcjonalnie:
- FL fajnie jakby był na LED
- Adaptive Drive
- jasne wnętrze
- hak (dołożyłbym ewentualnie)
Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka
Szukam również wśród Mercedesów w221 i muszę przyznać że jeśli chodzi o wyposażenie to tutaj Merce lepiej wypadają. Jutro jadę oglądać S500 w longu z pakietem AMG i być może ją kupię i tym samym zdradzę swoją kochaną markę , bo jednak sercem jest za bmw. :)
Jak zależy Ci na słuchaniu muzyki, czy YouTube z telefonu w aucie, to Mercedes jest w zadzie w tej kwestii i nie ma Bluetooth Audio w standardzie. Każdy inny model to ma; w S zabrakło (z menu ukrytego też tego nie aktywujesz). Zajrzyj do schowka przed pasażerem, czy ma porty do podłączenia zewnętrznego receiver'a. Może być analogowe 3x RCA, może płaskie złącze cyfrowe; ewentualnie w AUX można się wpiąć.
Multimedialnie niestety Mercedes jest znacznie w tyle za BMW. Ja mam FL 2012r, a ciągle są w nim analogowe złącza RCA, nie ma Bluetooth Audio (dzwonić można), a sam system Command jest archaiczny. Na Entereinment Systemie można włączyć jednoczenie tylko DVD (dźwięk naprawdę zajedwabisty jak w kinie), z tył w zasadzie poza funkcjami radia, RCA i DVD, nie ma nic.
Plus z wypasu w relacji do BMW to drewniana kiera, Split View, dwa dachy, z tył więcej opcji masażu i znacznie miększe fotele, bo BMW z tył niestety, ale kamień ma pod skórą. Minus - brak pamięci foteli z tył, brak przycisku powrotu do ustawienia standardowego fotela, a przyciski od ogrzewania i wentylacji dają po oczach przy jeździe nocą.
Mechanicznie BMW jest nieco bardziej skomplikowane.
Jest o czym pisać, ale nie o tym wątek. Kiedyś zrobię większe porównanie obu aut.
Największy minus Benza, to brak taniego interfejsu - zostają albo czysto diagnostyczne za parę stówek albo Xentra za kilka tysięcy w wersji chińskiej podróbki lub używanego zestawu.
Ostatnio edytowane przez HTN ; 18-05-2021 o 06:30
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Tez szukałem w221 zanim kupilem swojego polifta...
Ale w221 jak dla mnie ma jedną duża wadę.... wygląda mega staro.
Wygląd, jak wygląd, ale auto naprawdę zostało w tyle z nowoczesnością systemów i funkcjonalności - chociażby durny przełącznik świateł jest kompletnie bez żadnego podswietlania. Podobnie jak lampki do czytania - znaczek jest podświetlony, ale przycisk jest dobry cm dalej.
Mercedes też zupełnie inaczej jeździ - wymaga to przyzwyczajenia, bo jest znacznie mniej informacji zwrotnych z tym, co się dzieje między samochodem a drogą.
Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka
W kwietniu jezdzilem przez 3tyg C218 350cdi (które jest dużo nowsze niż w221) I za swoją F nie zamienił bym się. Mega nie wygodne auto, była to jeszcze wersja bez airmatic co uważam za całkowitą porażkę