Gdy wrzucam R na postoju i z wciśniętym hamulcem po sekundzie może dwóch jest takie delikatne szarpnięcie. Wrzucając D takie szarpnięcie nie występuje.
Co to może być?
Gdy wrzucam R na postoju i z wciśniętym hamulcem po sekundzie może dwóch jest takie delikatne szarpnięcie. Wrzucając D takie szarpnięcie nie występuje.
Co to może być?
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
Evan prosze powiedz ze zartujesz bo ja mam to samo 8/
jak zmieniam na R to mam takie szarpniecie a na D jest idealnie
Deutsche Bank
Luki nie rób jaj :hah: powaga tak mam :what:Zamieszczone przez luki_e38
Tak sie zastanawiam co to może być . Mam nadzieje że to nie pada skrzynia :?
Jade za niedługo wyminić znowu olej w skrzyni-może oleju mam mało hmm ale wtedy D też by szarpało. Może tak mam być :?
Nie jest to jakieś mocne walnięcie ale czuć - może to od wału jest uderzenie ?
Nie chce nic mowic ale ja tak mailem przed padnieciem skrzyni ...
Teraz po zmienie skrzyni nie wystepuje na zadnym z biegow
Ja mam taki objaw juz od poczatku i mi sie wydaje ze moze to jest od luzu na wahaczach bo mam z tyłu spory, zobaczymy jak wymienie ale teraz nie mam wogole czasu...
Deutsche Bank
Musze to jeszcze dokladnie sprawdzić bo wydaje mi się że tak sie dzieje tylko na zimnym oleju-szczegolnie jak odpale go rano i wrzucam zaraz R. Przy normalnej jeździe - po zagrzaniu- objawy się zmniejszają i to bardzo
u mnie bezroznicy i tak i tak lekko szarpnie :>
Deutsche Bank
Z tym lekkim szarpnięciem przy wrzuceniu na R ja też tak mam. Pytałem kiedyś gościa i powiedział mi, że jego zdaniem to normalka i tak chyba jest bo wsteczny ma większe przełożenie niż pierwszy bieg i jest od razu przychamowywany, dlatego to lekkie szarpnięcie. Poza tym jeśli na drive nie szarpie to te nasze skrzynie jeszcze trochę pochodzą. Spoko. Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
Chłopie to troche mnie uspokoiłeś ;D ale ja sie jeszcze podpytam tu u Siebie i jak cos bede wiedział dam znac ;)
Deutsche Bank
Może jesteśmy przeczuleni :)