A ja wiem z kolei że po polerce to nie działa prawidłowo więc ... decyzja chyba należy do każdego indywidualnie
A ja wiem z kolei że po polerce to nie działa prawidłowo więc ... decyzja chyba należy do każdego indywidualnie
https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!
ciekawe czy gdyby okleić to folią bezbarwną puki działa, to by pomogło na uszkodzenia. Potem tylko wymieniać folię co jakiś czas i niskie koszty.
Dopóki NV działa to bym tej soczewki nie dotykał w ogóle, nawet takiej poharatanej. Moja była mocno poobijana od kamieni, a mimo to kamera nadal poprawnie działała. Oklejanie raczej też jest niewskazane, bo zaburzy optykę, a wygląda, że to w tym tkwi "technologia księżycowa" tego całego układu. Można się pokusić o rozpracowanie, co dokładnie robi ta soczewka i spróbować zrobić zamiennik. Podejrzewam, że to jakiś filtr polaryzacyjny jest.
Ostatnio edytowane przez damned1 ; 09-06-2021 o 13:02
Bardzo dziękuję za odpowiedzi i przepraszam za brak aktywności (obowiązki zawodowe).
Z Waszych odpowiedzi wnioskuję, że w obecnej konfiguracji, czyli oryginalny sterownik i instalacja a kamera z innego auta nie ma szans, żeby to działało - czy tak?
Co do polerowania, to słyszałem, że po wypolerowaniu kształty są rozmyte - czyli np. człowiek to wydłużona jasna plama a nie sylwetka ludzka.
Cursor wiesz może jak taka udana procedura polerowania powinna wyglądać?
"Polerować soczewkę"... Chyba jakaś dobrą maszynę CNC by do tego trzeba było, bo ręką na pewno nic dobrego z tego nie wyjdzie...
Wysłane z mojego M2003J15SC przy użyciu Tapatalka