Nadgorliwośc pierwszy stopień do piekła, wiem bo czasami o mało nie spadne z tego stopnia :D Ale nie dziwie sie, ja bym tez bacznie się przyglądał wtryska w benzynie i możliwe ze po prostu padly bo miały paść. W tych silnikach wtryski powinno się wymieniac max co druga wymiane oleju. Brzmi masakrycznie, ale tak jest. Hmm kiedyś absurdalne wydawało mi się jak słyszałem ze w E65 V8 cewki powinno się wymieniać co 100 tyś kpl nawet jak będa dobre, bo zaraz padną.. no i padają :)
Kolega od roku pracuje w jednym z salonów bmw, jest mechanikiem, zatarcia silników to codzienność.
Fajne są te beemki, szybkie, wygodne, takie, no ale ch..we niestety :) Ale ciągle coś, jaki nie czujniczek to pstryczek i zawsze te rozkminanie co jest nie tak. I nie przekonuje mnie że kiedyś to było a nowsze to fajne. W E32 też ciągle coś wymieniałem, jak nie glowica padła to 3 kpl tarcz się pokrzywił a to skrzynia szarpała. E65 kupiłem jak miała 100 tys km z uszkodzoną skrzynią. Potem przez około 50 -60 tyś km spokój a potem rurka a potem znów tarcze a potem pstryczek a potem pompa a druga a znow pstryczke a cewki eh.. Z e38 bylo podobonie.
Chyba se kupie camry nowe z salonu :)