Wszystko do obgadania :DZamieszczone przez radoshb
Wszystko do obgadania :DZamieszczone przez radoshb
Pić trzeba ! Jeść można !
no jak chcecie to mozemy kontrolnie u mnie w piatek glebe zaliczyc :medit:
Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."
czsem mozna czasami trzeba ;D ;DZamieszczone przez Bezi
[URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D
Wrocław "od urodzenia" był niemieckim miastem i jakoś mi to nie przeszkadza. Dzieki temu jest miastem o odmiennej architekturze i ma swój charakter.Zamieszczone przez BOSS
Breslau,Wrocław,Gorlitz czy coś tam... licza się ludzie jacy tam mieszkaja a nie nazwa...
siara na maxa jest to że jak w 1997 roku była powódź to zalało największe osiedla Wrocławia. A to dlatego że kiedy nazwa miasta była Breslau to wiedzieli że nie buduje sie na polderach zalewowch. :?
Halo widze ze nie zrozumiales o co mi chodzilo- jesli ktos/obcokrajowiec przekeci nazwe poniewaz polamalby sobie na niej jezyk lub w nazwie sa dzwieki ktorych nie moze poprawnie wypowiedziec to nie ma problemu jesli sobie troche nazwe uprosci... ;)Zamieszczone przez skalpel
Takze zanim wyjedziesz z porazkami zastanow sie dlaczego Francuz/Anglik/Wloch mowiac o Wroclawiu jednak nie wyjedzie z "breslau" tylko z ich ust padnie nazwa mniej lub bardziej zblizona do oryginalu...
A to ze tego nie rozumiesz jest wlasnie najwieksza porazka :(
Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!
Nie powie bo mówi po francusku/angielsku/włosku a nie po niemiecku. Na tej samej zasadzie Anglik nie powie "Wiedeń" a przecież to nie dowodzi, że polska nazwa tego miasta jest niepoprawna. Czy mówiąc "Wiedeń" chcesz wyrazić, że to miasto jest nasze bo tylko dzięki Sobieskiemu istnieje? Jest to po prostu polska nazwa tak samo jak Breslau jest nazwą niemiecką. Czy mówiąc na Lwów manifestujesz swoje poglądy na temat przynależności tego miasta do Polski? Chcesz powiedzieć "Jeszcze tu wrócimy!" ? Nie, po prostu mówisz po polsku więcej używasz nazwy polskiej.Zamieszczone przez BOSS
No i Radosz uwiódł Wrocek swoim głosem ;D ;D ;D To dobry początek
Mam nadzieje że będziesz godnie reprezentował region mazowiecki :D
[URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]
Ja rozumie BOSSa bo Breslau to nie jest TYLKO niemiecka nazwa Wrocławia. Tu się kłania historia. I nie łączcie przekręcenia nazwy miasta z dwoma całkiem innymi nazwami jednego miasta ;)
A wracając do tematu Radoshba -- to masz chłopie przekichane ;D ... wiem co mówie bo też byłem na takich wizytach we Wrocku i było ostro
Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98
ad 1 akapitZamieszczone przez EVAN
Doskonale zdaję sobie sprawę, że chidzi BOSSowi o kontekst historyczny i szanuje to. Jednak nie rozdrapujmy po raz kolejny zabliźnionych ran i idźmy do przodu. Jesteśmy jako naród uprzedzeni do niemców i mamy ku temu powody tylko czy to Ci sami niemcy? :/ Raczej nie. :)
Polak jadąc np do Stanów Zjednoczonych mówi o stollicy Waszyngton jednak gdy zacznie mówic Łoszington to dla Amerykanów będzie objawem jego dostosowania, a dla nas będzie to oznaką odcinania się od polskich korzeni i wstydu, że jest polakiem. Nie toczmy proszę tutaj takich plonnych dyskusji. Do niczego to nie prowadzi.
ad 2 akapit :D
Ja sie mam bac ?! :D Niedoczekanie![]()
![]()
[URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D
Niedziela :
Rondel
Olejus
Grabarz
Szwedu
Masta
Bezi
Mały (czyli Novy) --- oj będzie miał kolor zielony chłopak bo ma fajną dziewczynę
Miejsce Bielany Wrocławskie lub Bielany Braslauckie jak kto woli !!
Pić trzeba ! Jeść można !