Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 73

Wątek: Odwiedzam Breslau - UWAGA ZMIANA TERMINU Z SOBOTY NA NIEDZIE

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Cytat Zamieszczone przez radoshb
    Cytat Zamieszczone przez olejus
    Cytat Zamieszczone przez radoshb
    Cytat Zamieszczone przez Bezi
    a czemu ja nie wiem o zadnym piciu?

a glosik fakt........MEGA.... :medit:
    A nie mówiłem Ci, że w piatek u Ciebie? :D
    No właśnie a ja sie zastanawiam u jakiego Tomka jest bibka :D Teraz już wiem .. chyba ze skoczymy do gogo albo pruderii
    .. i co?! :D Mam sie do tego ustosunkować? :)
    Wszystko do obgadania :D
    Pić trzeba ! Jeść można !

BMW RuLeZ Mod Awatar Bezi
    BMW
    BMW G11 740xD , BMW e46 325CI Cabrio
    no jak chcecie to mozemy kontrolnie u mnie w piatek glebe zaliczyc :medit:
    Jerome Le Banner: "...W siłowni możesz wypracować sobie mięśnie klatki lub mięśnie ud. Nie możesz jednak wzmocnić swoich jaj, albo się z nimi urodziłeś albo nie..."

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez Bezi
    no jak chcecie to mozemy kontrolnie u mnie w piatek glebe zaliczyc :medit:
    czsem mozna czasami trzeba ;D ;D
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    szukam znów....
    Cytat Zamieszczone przez BOSS
    Radoshb co ma znaczyc nazwa "breslau" ??
    Moim zdaniem siara na maxa...
    Wrocław "od urodzenia" był niemieckim miastem i jakoś mi to nie przeszkadza. Dzieki temu jest miastem o odmiennej architekturze i ma swój charakter.
    Breslau,Wrocław,Gorlitz czy coś tam... licza się ludzie jacy tam mieszkaja a nie nazwa...

siara na maxa jest to że jak w 1997 roku była powódź to zalało największe osiedla Wrocławia. A to dlatego że kiedy nazwa miasta była Breslau to wiedzieli że nie buduje sie na polderach zalewowch. :?

Moderator Mod Awatar BOSS
    BMW
    740i
    Cytat Zamieszczone przez skalpel
    Rozumiem, że jak jedziesz do Deutschland to odwiedzasz Munchen i Koln? Odwiedzając Ukrainu pierwszym miastem do jakiego jedziesz jest Lviv a stolicą France jest "pari" ? O Vienna i Roma nie wspomnę bo tego już żaden stosując Twoje nazewnictwo "ograniczony Polak" nie jest w stanie zapamiętać... Porażka.
    Halo widze ze nie zrozumiales o co mi chodzilo- jesli ktos/obcokrajowiec przekeci nazwe poniewaz polamalby sobie na niej jezyk lub w nazwie sa dzwieki ktorych nie moze poprawnie wypowiedziec to nie ma problemu jesli sobie troche nazwe uprosci... ;)

Takze zanim wyjedziesz z porazkami zastanow sie dlaczego Francuz/Anglik/Wloch mowiac o Wroclawiu jednak nie wyjedzie z "breslau" tylko z ich ust padnie nazwa mniej lub bardziej zblizona do oryginalu...
    A to ze tego nie rozumiesz jest wlasnie najwieksza porazka :(
    Każdy człowiek jest jak książka, ma dobre strony, wystarczy tylko przekartkować te złe !!!

Zaawansowany Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez BOSS
    Takze zanim wyjedziesz z porazkami zastanow sie dlaczego Francuz/Anglik/Wloch mowiac o Wroclawiu jednak nie wyjedzie z "breslau" tylko z ich ust padnie nazwa mniej lub bardziej zblizona do oryginalu...
    Nie powie bo mówi po francusku/angielsku/włosku a nie po niemiecku. Na tej samej zasadzie Anglik nie powie "Wiedeń" a przecież to nie dowodzi, że polska nazwa tego miasta jest niepoprawna. Czy mówiąc "Wiedeń" chcesz wyrazić, że to miasto jest nasze bo tylko dzięki Sobieskiemu istnieje? Jest to po prostu polska nazwa tak samo jak Breslau jest nazwą niemiecką. Czy mówiąc na Lwów manifestujesz swoje poglądy na temat przynależności tego miasta do Polski? Chcesz powiedzieć "Jeszcze tu wrócimy!" ? Nie, po prostu mówisz po polsku więcej używasz nazwy polskiej.

No i Radosz uwiódł Wrocek swoim głosem ;D ;D ;D To dobry początek
    Mam nadzieje że będziesz godnie reprezentował region mazowiecki :D
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Super Moderator Awatar EVAN
    BMW
    E38 '99 740iA, X3 M40i '20, I3s '20
    Ja rozumie BOSSa bo Breslau to nie jest TYLKO niemiecka nazwa Wrocławia. Tu się kłania historia. I nie łączcie przekręcenia nazwy miasta z dwoma całkiem innymi nazwami jednego miasta ;)

A wracając do tematu Radoshba -- to masz chłopie przekichane ;D ... wiem co mówie bo też byłem na takich wizytach we Wrocku i było ostro
    Moje EX - E38 730i '95, E38 735iA '98

użytkownik
    BMW
    Mała Ladacznica E30 M10 Coupe
    Cytat Zamieszczone przez EVAN
    Ja rozumie BOSSa bo Breslau to nie jest TYLKO niemiecka nazwa Wrocławia. Tu się kłania historia. I nie łączcie przekręcenia nazwy miasta z dwoma całkiem innymi nazwami jednego miasta ;)

A wracając do tematu Radoshba -- to masz chłopie przekichane ;D ... wiem co mówie bo też byłem na takich wizytach we Wrocku i było ostro
    ad 1 akapit
    Doskonale zdaję sobie sprawę, że chidzi BOSSowi o kontekst historyczny i szanuje to. Jednak nie rozdrapujmy po raz kolejny zabliźnionych ran i idźmy do przodu. Jesteśmy jako naród uprzedzeni do niemców i mamy ku temu powody tylko czy to Ci sami niemcy? :/ Raczej nie. :)
    Polak jadąc np do Stanów Zjednoczonych mówi o stollicy Waszyngton jednak gdy zacznie mówic Łoszington to dla Amerykanów będzie objawem jego dostosowania, a dla nas będzie to oznaką odcinania się od polskich korzeni i wstydu, że jest polakiem. Nie toczmy proszę tutaj takich plonnych dyskusji. Do niczego to nie prowadzi.

ad 2 akapit :D
    Ja sie mam bac ?! :D Niedoczekanie
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=VDqIJUMsR3A].:WIERNOSC jest NUDNA:.[/URL] :D

Super Moderator Awatar olejus
    BMW
    BIEMDABLJU SEVEN FOUR FIVE
    Niedziela :

Rondel
    Olejus
    Grabarz
    Szwedu
    Masta
    Bezi
    Mały (czyli Novy) --- oj będzie miał kolor zielony chłopak bo ma fajną dziewczynę

Miejsce Bielany Wrocławskie lub Bielany Braslauckie jak kto woli !!
    Pić trzeba ! Jeść można !

Uprawnienia umieszczania postów