Ciśnienie oleju na ciepłym silniku powinno wynosić 50-200kpa na wolnych obrotach,
przy obrotach rzędu 5-6tyś 400-600kpa
Ciśnienie oleju na ciepłym silniku powinno wynosić 50-200kpa na wolnych obrotach,
przy obrotach rzędu 5-6tyś 400-600kpa
Czyli odpowiednio dla wolnych :Zamieszczone przez ŁukaszS
0,5-2 barów (rozumiem że to pierwsze raczej dla zabitego silnika...)
Pytanko jeszcze skąd masz takowe dane ?
Pozdrawiam :)
E12 525 79' było....
E32 735i manual 91' - ***** w crahstescie...
E39 540i manual 96' było...
E60 530iA 03'
...E34 S38B38 :)
...E92 S65B40 :)
z mądrej ksiązki
Skoro jest taka ,,mądra'' to chociaż podaj autora i tytuł - podejrzewam,że Wszyscy na tym skorzystają, bo konkretów ( a chyba na tym opiera się owe forum) w Twoim poście brak. PozdrawiamZamieszczone przez ŁukaszS
E12 525 79' było....
E32 735i manual 91' - ***** w crahstescie...
E39 540i manual 96' było...
E60 530iA 03'
...E34 S38B38 :)
...E92 S65B40 :)
Zamieszczone przez ciah
...kupiłem manometr do mierzenia ciśnienia oleju i dla m30b35 są przypisane takie wartości (dołączona płyta z danymi)jak kolega wyżej nam przedstawił...od 0.5 do 2.0...
Witam odświeże troche temat.
Ostatnio zadzwoniłem do ASO w sprawie zaworu zwrotnego w obudowie filtra oleju i dowiedziałem się że ten zawór jest elementem wymiennym tylko trzeba sprawdzić które jest bo są podobno dwa typy a po nr. VIN nie wyjdzie o który chodzi.
A więc wymontowałem obudowę w celu sprawdzenia zaworu
No właśnie i zawór widać ale nie wiadomo jak go wymontować, a jak widać poniżej są rzeczywiście 2 typy (11)
http://bmwfans.info/parts/catalog/E3..._oil_filter-2/
Może ktoś przerabiał już taki temat i czy wszystkie obudowy filtra oleju były takie same nie wliczając tych co miały wyjście do chłodnicy oleju.
I jeszcze zastanawia mnie gdzie jest czujnik ciśnienia oleju.
A nie jest czasem pod samą łapą silnika? Po przewodzie dojdziesz ;)Zamieszczone przez Arkus
Czyste sumienie wynika najczęściej ze złej pamięci
Zamieszczone przez sylwek7
Jest z tyłu silnika,górna część zaraz pod zb.wyrównawczym
Jest e32 7xx,E30 325i 24v swap na e30 335i :) i sprzedane :(
A więc tak troche znalazłem informacji na ten temat ale nigdzie nie ma informacjii o sposobie wymontowania tego zaworu zwrotnego np.
http://www.bmwe34.net/E34main/Trouble/OilCanister.htm
Zastanawia mnie czy ten oring na którym jest zawór jest wybijany, bo inny sposób żeby go wymienić nie przychodzi mi do głowy?
WitamZamieszczone przez Arkus
Jestem tu nowy i to moj pierwszy post. Mam ten sam problem co przedmowcy. Mysle ze do M30 cala puszke kupic z malym przebiegiem to male szanse. Czy ta obudowa filtra olejuz pasuje z innego silnika jakiegos młodszego. Podmieniał juz ktos moze.