Koledzy wspomozecie? Odkrecilem amor przód, ale nie chce wyjść, muszę jeszcze pewnie jakiś wahacz odkręcić, ale nie wiem czy górny czy ten dolny gdzie zapiety jest amor?
Koledzy wspomozecie? Odkrecilem amor przód, ale nie chce wyjść, muszę jeszcze pewnie jakiś wahacz odkręcić, ale nie wiem czy górny czy ten dolny gdzie zapiety jest amor?
Co to znaczy górny wahacz od amorka? Mam rwd
Dzięki. Jakim momentem przykręcać tą śrubę od wahacza i od łącznika stabilizatora?
Znalazłem coś takiego:
- Upper wishbone to swivel bearing - 56 Nm - czyli ten górny wahacz do zwrotnicy, który musze odpiąć, żeby wyjąć amor
- Wishbone to lower damper fork - 90 Nm 180 stopni - czyli tam gdzie dół amora jest przykręcony do dolnego wahacza, w tej tulei
- Stabiliser link to stabiliser / damper - 45 Nm, 45 stopni - czyli łącznik stabilizatora do amortyzatora
Jeszcze muszę odkręcić ten czujnik wysokości, który jest podpięty do górnego wahacza.
Dobrze rozumuję?
Ostatnio edytowane przez tuczi77 ; 08-12-2020 o 15:58
Żadnego czujnika nie odkręcałem.
Jezeli masz dostep do newtis, to wszystko masz czarno na bialym. Niekiedy niektore ich pozycje mozna pominac przy naprawach.
https://www.newtis.info/tisv2/a/en/
Moj majster najpierw polal wszystko jakims odrdzewiaczem a potem uderzal mlotkiem w czolo tego mocowania. Inaczej nie zejdzie. Jak to mowia, bez mlota to nie robota.
Jak masz nowa sruba to mozesz zawsza ja wybic.
Psikałem WD40, ale młotem nie waliłem, bałem się o zwrotnicę :)
A może to czymś na kształt wyciskarki do tłoczków dałoby się zmusić do wyjścia?