Cytat Zamieszczone przez boss740i
Greg masz racje :)
Ja to przerabialem ostatnio dosc dokladnie- Mario podaj przyczyne "niecheci" auta do odpalania bo napewno nie jest to EWS ktory zgubil pamiec ;) - to w rocznikach 94 jest inaczej rozwiazane i sie po prostu NIE PSUJE :]

przyczyna jest taka zparkowałem ato na parkingu tato poszed sobie zaltwic sprawy zgasiłem silnik i przekrencilem kluczyk na pozycje 1i słuchałem muzyki gdy tzto wrucil chciałem zapalic samochud atu rozrusznik niechce nawet drgnoc kontrolki swiecą a tu ani me ani be i ato tez nie chciało sie zamykac na pilota, zacognełem ato do elektryka i ztwierdzil ze padł imobilazer i powiedzał wymiana jego i zakodowanie jego i kluczyka jest drogie i tylko w warszawie mogą to zrobic ale powiedzał ze moze zrobic ze rozrsznik zacznie krencic ale nie obiecuje ze odpali no co sie okazuje rozrusznik krencił ale auto nie odpalił wienc gdy sie zdecydowałem na obejscie imobilazera powiedzał ze musi wysłac jakis moduł moze komputer czy cos takiego niepamintam jak to sie nazywało wiem ze sie znaduje w lewym rogu pod maska pod osłonom plastikowom i co gdy mu to odesłano miał jescze znales ten sterownik imobilazera EWS no ale niestety nie znalazł roskrencil puł auta i nie znalazl wiec zdecydował ze zrobi mi zeby auto jezdzilo tyle ze bede musiał zamykac auto kluczykiem dopuki sie niedowie sie gdzie jest umieszczony ten sterownik i tak zrobił ale ja chce zeby mi alarm działał a nie jakis tam zamykanie na kluczyk jak wruce do polski to frajerowi skopie dupe bo wziąl kase a niezrobil jak nalezy. to chyba tyle jak cos to pytajcie co jeszcze chcecie wiedziec a apropo orientujecie sie ile ten imobilazer z kluczykiem kosztuje??????pozdrawiam