-
Początkujący Użytkownik
juz pisalem na innym forum ze potrzebuje pomocy :((( :
e38 740i 1995-CENTRALNY ZAMEK ZABLOKOWANY( kodowanie klucza nie udalo sie, wlacza sie alarm)
Witam .MOJA HISTORIA
od kilku dni walczylem z centralnym zamkiem a dokladnie z drzwiami pasazera, centralny w tych drzwiach nie dzialal , nie moglem takze z konsoli mojej/kierowcy otworzyc okna pasazera i ustawic prawego lusterka.
OBC NIC NIE WYSWIETLA poza normalnymi onfo o klockach i lampach LED.
z konsoli na wale tez nie moglem zablokowac/odblokowac wszystkich drzwi.
poczytalem na forum i postanowilem wymienic MODUL KOMFORTU- modul sterownia lusterkiem i zamkiem pasazera. bezskutecznie. sprawdzilem takze maly modul aktywator zamka przy samym zamku i wydaje sie byc sprawny. w miedzy czasie doczytalem ze moduly komfortu tez powinny byc do-programowane z kluczem.
radosnie podazylem (mniej wiecej) za opisem procedury .
niestety "mniej wiecej" na moja zgube nie zadzialalo.
bledy jakie popelnilem jak doczytalem procedure to :
---programowalem z otwartymi drzwiamy ktore naprawialem(byly rozebrane)
---programowalem nie siedzac w siedzeniu kierowcy
---niechcacy poruszylem stacyjka w trakcie programowania.
zablokowaly mi sie wszystkie drzwi awaryjnie, ze nawet nie da sie od srodka ich otworzyc ani od zewnatrz( na szczescie te rozebrane zostaly uchylone wiec mam jak sie dostac do srodka)
probowalem kilkukrotnie zaprogramowac ponownie moj jedyny kluczyk ale bez skutecznie. jak tylko przekrece w pozycje 1 wlacza sie alarm i swiatla awaryjne, bateria kluczyka jest dobra, dioda sie swieci i przechodzi w tryb programowania (miga szybko a po puszczeniu przycisku 2,miga 10 razy i gasnie)
widze ze sie znacie wiec moze ktos ma jakis pomysl.
myslalem ze moze sie kluczyk zde-synchronizowal????
czy jest cos co moge jeszcze zrobic zeby wszystko dzialo jak wczeniej? nie jestem nawet w stanie teraz go zabrac do jakiegos eletronika-elektryka bo nie moge odpalic.
wszystko chodzi poza zaplonem i centralnym zamkiem (alarm caly czas jest uzbrojony)
bede bardzo wdzieczny za kazda pomoc.
Uprawnienia umieszczania postów