Ja używam e38 jako daily i jeżdżę w zasadzie codziennie. Zrobiłem swoja v8 m60b30 w 5.5 roku 78 tys. km . Auto nigdy nie stanęło na trasie przez ten czas raz zostało unieruchomione - padł czujnik położenia wału. A tak to rzeczy typu wahacze amortyzatory sprężyny termostat i uszczelnienie dolotu , zdechł czujnik ABS lub pompa - nie wiem bo nie działa złącze diagnostyczne. Uszczelnione przewody wspomagania (zakute). Trzeba było wymienić łożysko koła. Poza tym znowu są do roboty amortyzatory tył - zemściło się kupienie najtańszych jakie tylko były bo akurat był okres ze były inne wydatki, ale stan dróg tez nie służy zawieszeniu i szybko leci. Tyl siedzi ale dorobiłem u tokarza podkładki nad poduszki amortyzatora - niedługo wstawie zdjęcia jak już będzie to złożone. 4 razy byłem nad morzem tym autem . Zasadniczo M60 jest dobrym wyborem w silniku i skrzyni wymiana oleju i działa bez zarzutu. Generalnie jestem zadowolony ale stan auta oceniłbym na -4 , nie jest to samochód utrzymany pedantycznie ale wszystko robione w miarę na bieżąco. Ostatnio zepsuło się ogrzewanie tylnej szyby - powodem był bezpiecznik haha. W stosunku do tego ile jeżdżę tym autem i co oferuje uważam ze jest bardzo fajnym wyborem i mimo ze silnik 3.0 jest za slaby, to do zwyczajnej jazdy wystarczy. Tym bardziej ze e38 to jest bardziej samochód dla gentelmana , a nie goovniarzy w czapeczkach i nie wypada nim szaleć. Myślę ze silniki M52B28 oraz m60b30 i m60b40 nadają się na daily najbardziej, m57d30 myślę ze też choć ja nie miałem nigdy diesel 'a, i nie zamierzam.