Ja słyszłaem opinie, ze Febi łańcuch lepszy jak oryginał nawet. Ale chyba i tak nikt tego nie sprawdził..
Ja słyszłaem opinie, ze Febi łańcuch lepszy jak oryginał nawet. Ale chyba i tak nikt tego nie sprawdził..
No właśnie ciężko o opinie w tym temacie. Mam jeszcze trochę czasu do wymiany więc zastanowię się nad tym FEBI ale raczej zdecyduję się na wszystko OEM.
Lancuchy robi IWIS
Właśnie, to napisano mi w e-mailu;
Części rozrządu dostarcza dla BMW firma Iwis. W zestawarch rozrządów Febi oraz Swag również są dostarczane podzespoły Iwis.
Części rozrządu OE BMW posiadają na sobie podpis producenta Iwis, logo BMW oraz numer katalogowy BMW. Części w zestawach Febi oraz Swag to dokładnie te same części z umieszczonym podpisem Iwis oraz śladami po usunięciu logo BMW i numeru katalogowego BMW. W związku z tym zestawy rozrządu Febi oraz Swag polecamy na równi z częściami Oryginalnymi BMW. Szczególnie godne polecenia są zestawy Febi oraz Swag z łańcuchami pokrytymi powłoką TRITAN
Brzmi pięknie. Idzie wywnioskować, że części OEM są tak drogie ponieważ posiadają na sobie logo BMW i to jest ta jedyna różnica.
***Update***
Skusiłem się na zestawy rozrządu FEBI po zapewnieniach, że wszystko (nie tylko łańcuchy) są produkowane przez IWIS. Zobaczymy, obym się nie zdziwił. Wszystkie części wyszły mnie łącznie 2500 (uszczelki, koła zębate, świece). Pozostaje dokupić olej, filtry i po nowym roku będziemy działać.
Ostatnio edytowane przez Sebek ; 15-12-2020 o 21:18
haha na szczęście pracuję z domu więc nie grożą mi długie przejażdżki.. Chyba, że do kraju :D
Kolego pozwolisz ze podepne sie pod temat? Powiedzcie cię proszę czy na tej aukcji znajduję sie wszystko czego potrzebuje do wymiany rozrządu? Oczywiście nie licze oleju itp
https://allegro.pl/oferta/rozrzad-la...ource=facebook
Nie wiem jak wygląda temat w E65, ale w F01 dobierałem jeszcze łańcuch oleju + koła zębate, uszczelki kolektora dolotowego/pokrywy zaworów oraz wiele innych komponentów.
Ostatnio edytowane przez Sebek ; 17-12-2020 o 09:43
Ok mam listę części wyszło około 2100zl ze wszystkimi pierdółkami , mogę zapytać jaki masz przebieg ze zdecydowałeś się na wymianę rozrządu?