Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 36

Wątek: Wymiana rozrządu 3.0d

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Ja słyszłaem opinie, ze Febi łańcuch lepszy jak oryginał nawet. Ale chyba i tak nikt tego nie sprawdził..

Początkujący Użytkownik Awatar Ruskitokot
    BMW
    G12 740xD
    No właśnie ciężko o opinie w tym temacie. Mam jeszcze trochę czasu do wymiany więc zastanowię się nad tym FEBI ale raczej zdecyduję się na wszystko OEM.

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    Bylo: F01 730D, Jest: Tesla S
    Lancuchy robi IWIS

BMW
    G12 740xD

Właśnie, to napisano mi w e-mailu;

Części rozrządu dostarcza dla BMW firma Iwis. W zestawarch rozrządów Febi oraz Swag również są dostarczane podzespoły Iwis.
    Części rozrządu OE BMW posiadają na sobie podpis producenta Iwis, logo BMW oraz numer katalogowy BMW. Części w zestawach Febi oraz Swag to dokładnie te same części z umieszczonym podpisem Iwis oraz śladami po usunięciu logo BMW i numeru katalogowego BMW. W związku z tym zestawy rozrządu Febi oraz Swag polecamy na równi z częściami Oryginalnymi BMW. Szczególnie godne polecenia są zestawy Febi oraz Swag z łańcuchami pokrytymi powłoką TRITAN

Brzmi pięknie. Idzie wywnioskować, że części OEM są tak drogie ponieważ posiadają na sobie logo BMW i to jest ta jedyna różnica.

***Update***

Skusiłem się na zestawy rozrządu FEBI po zapewnieniach, że wszystko (nie tylko łańcuchy) są produkowane przez IWIS. Zobaczymy, obym się nie zdziwił. Wszystkie części wyszły mnie łącznie 2500 (uszczelki, koła zębate, świece). Pozostaje dokupić olej, filtry i po nowym roku będziemy działać.
    Ostatnio edytowane przez Sebek ; 15-12-2020 o 21:18

Doświadczony Użytkownik Awatar Aldik
    BMW
    740xd f01
    Cytat Zamieszczone przez Ruskitokot Zobacz posta
    Właśnie, to napisano mi w e-mailu;

Części rozrządu dostarcza dla BMW firma Iwis. W zestawarch rozrządów Febi oraz Swag również są dostarczane podzespoły Iwis.
    Części rozrządu OE BMW posiadają na sobie podpis producenta Iwis, logo BMW oraz numer katalogowy BMW. Części w zestawach Febi oraz Swag to dokładnie te same części z umieszczonym podpisem Iwis oraz śladami po usunięciu logo BMW i numeru katalogowego BMW. W związku z tym zestawy rozrządu Febi oraz Swag polecamy na równi z częściami Oryginalnymi BMW. Szczególnie godne polecenia są zestawy Febi oraz Swag z łańcuchami pokrytymi powłoką TRITAN

Brzmi pięknie. Idzie wywnioskować, że części OEM są tak drogie ponieważ posiadają na sobie logo BMW i to jest ta jedyna różnica.

***Update***
    Skusiłem się na zestawy rozrządu FEBI po zapewnieniach, że wszystko (nie tylko łańcuchy) są produkowane przez IWIS. Zobaczymy, obym się nie zdziwił. Wszystkie części wyszły mnie łącznie 2500 (uszczelki, koła zębate, świece). Pozostaje dokupić olej, filtry i po nowym roku będziemy działać.
    No i super :) Wymieniać, jeżdzić, nie wracać do tematu.

..

chyba ze duuużo jeździsz to za 150 tyś km zainteresować sie znów tematem :D
    Ostatnio edytowane przez Sebek ; 15-12-2020 o 21:18

BMW
    G12 740xD
    haha na szczęście pracuję z domu więc nie grożą mi długie przejażdżki.. Chyba, że do kraju :D

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 730d
    Kolego pozwolisz ze podepne sie pod temat? Powiedzcie cię proszę czy na tej aukcji znajduję sie wszystko czego potrzebuje do wymiany rozrządu? Oczywiście nie licze oleju itp

https://allegro.pl/oferta/rozrzad-la...ource=facebook

BMW
    G12 740xD
    Nie wiem jak wygląda temat w E65, ale w F01 dobierałem jeszcze łańcuch oleju + koła zębate, uszczelki kolektora dolotowego/pokrywy zaworów oraz wiele innych komponentów.
    Ostatnio edytowane przez Sebek ; 17-12-2020 o 09:43

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    E65 730d
    Ok mam listę części wyszło około 2100zl ze wszystkimi pierdółkami , mogę zapytać jaki masz przebieg ze zdecydowałeś się na wymianę rozrządu?

Zaawansowany Użytkownik Awatar KAMELEONV
    BMW
    F01 730d Mpakiet

Cytat Zamieszczone przez Dean2 Zobacz posta
    Ok mam listę części wyszło około 2100zl ze wszystkimi pierdółkami , mogę zapytać jaki masz przebieg ze zdecydowałeś się na wymianę rozrządu?
    Niema co sugerować się do końca przebiegiem że mały czy coś.. ja miałem tylko wymieniać pokrywę zaworów czyścić kolektor a po ściągnięciu pokrywy okazało się że górny łańcuch ma luz około 5mm,przebieg 157tys km. Zero oznak/hałasu łańcucha,także lepiej zmienić.