Witam panowie. Moj problem polega na tym ze inpa czy bmw scanner laczy sie ze wszystkimi modułami prócz silnika. Ma ktos moze jakas podpowiedz od czego zaczac by razwiazac problem?
Pozdrawiam
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Witam panowie. Moj problem polega na tym ze inpa czy bmw scanner laczy sie ze wszystkimi modułami prócz silnika. Ma ktos moze jakas podpowiedz od czego zaczac by razwiazac problem?
Pozdrawiam
Kabel USB-obd czy RS232-ADS?
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Usb-obd
M73 wymaga także linii L, nie tylko K jak to jest w tego typu interfejsach
Potrzebujesz interfejs z RS232(COM) na ADS(okrągłe złącze) oraz starszej wersji inpy(ediabas 6.4.9 to bodaj ostatni).
Ja do tego używam ICOM
Jakbyś dorwał starego launch master w dobrej cenie to polecam. Czasem potrafi więcej niż inpa, dis i ista razem wzięte(żadno z nich nie połączyło się z modułem airbag w E31, a launch bez problemu)
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms