Cytat Zamieszczone przez Aldik Zobacz posta
Jakoś sie nauczyłem że jakoś coś rozkminiać to najpierw trzeba pozbyć się błedów, rozumiem ze juz wymieniałeś sonde ale skoro wywala jej błąd to moze znów padła !?
Nie pamietam jak to ma być z wtryskami ale jeżeli test smooth running control po zakończeniu nie pokazał problemu to obstawiam, że wtryski są ok. Co nie znaczy, że czasami nie moze się zawiesić a wtedy auto mogło by przykopcić i nierówno chodzić. Ciekawi mnie jednak skąd różnice podczas zmiany temperatury zewnętrznej hmm
Test w ista dopuszcza odchyłki -4.0 do +5.0 i traktuje to jako ok.
Rozbieżność na poziomie 2,5 między najniższym i najwyższym odczytem już powoduje problemy(w starszych silnikach, nowsze piezo powinny mieć wyraźnie mniej)
Paradoks w ISTA jest taki, że w starszych modelach rozbieżność powyżej 3.0(między wtryskami) powodowała błąd korekcji wtrysków.

Wrzuć screen z błędu z sondy.

W zakładce "function structure" znajdziesz test systemu powietrza. Wykonaj go i sprawdź czy wszystkie parametry trzymają prawidłowe wartości.
Zauważyłem, że przepływomierze w serii Fxx nie są tak trwałe jak te starsze i często albo wskazują poniżej normy, albo na granicy