Test nierównomierności cylindrów robiłeś tylko na biegu jałowym czy przewiozłeś się?
Test nierównomierności cylindrów robiłeś tylko na biegu jałowym czy przewiozłeś się?
Celem wykształcenia nie jest napełnienie umysłu człowieka faktami; zadaniem jest nauczyć go, jak ma używać umysłu do.. myślenia. A często zdarza się, że człowiek lepiej umie myśleć, nie będąc krępowany wiedzą przeszłości.
Henry Ford
Nie pomagam przez tel, chcesz coś, jest pw, mail, gg, w ostateczności sms
Najpierw zgodnie zaleceniami ISTY a później przejechałem się, ale do końca nie pamiętam efektu - raczej nic niepokojącego nie pokazało, bo bym zapamiętał.
Ktoś mi podpowiadał że wtrysk może się podwieszać mechanicznie, wtedy nic nie pokaże diagnostyka.
Dodam jeszcze że obserwuję problem od początku roku i przy temperaturze zewnętrznej poniżej 12 stopni celsjusza problem za zimnym silniku nie występował (nie wiem jak teraz) - może są podawane większe dawki mieszanki przy niższej temperaturze.
Zrobiłem przed chwilą pomiar korekcji dawki. Na postoju maksymalna odchyłka to -0,24 na jednym z cylindrów, maksymalna w trakcie jazdy 0,48
Szczegółu tutaj: https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing