Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 160

Wątek: [e38]---Moja 728L i tak to leciało... :D

Zaawansowany Użytkownik Awatar Livre
    BMW
    e38 728iL
    Witam 728 z pośród wielu samochodów stało się moim celem poprzez to że najmniej pali i można w niego włożyć niewielkie pieniądze jak co do reszty. Mam parę pytań do właścicieli 728 jeśli odpowiecie da mi to pewien zarys o tym modelu i możliwie dobrym wyborze na przyszłość.

1 Czego oczekujecie od swojej 728 (Jazdy/Szpanu/Zrelaksowania przy dużej prędkości)?
    2. Ile wsadziliście swojego dorobku po zakopie samochodu używanego/nowego?
    3. Czy naprawdę opłaca się Zakupić 728 na manualu?
    4. Czy zakupiłbyś na nowo to autko?
    5. Co daje ci to auto (uczucie)/(znaczenie)?

Z góry dzięki za info pomorze mi to w dalszym poszukiwaniu i nabyciu tego czego szukam :) niemusicie odpowiadac, zdefiniujcie te pytania po swojemu jesli nierozumiecie ;) i też będzie dobrze :064:

użytkownik
    BMW
    e38 czerwone
    1. Wygoda i relaks :) Nie poszpanujesz 10-12 letnim autem jak obok ciebie stoi na światłach C6 ...
    2. Aby cały czas było w doskonałej kondycji - nie tak dużo - raczej podobne pieniądze jak do utrzymania Audi A4 ( więcej pochłania doposażanie i to co chcesz dokładać ) Koszta eksploatacyjne nie są ogromne.
    3. Co 4 lata zmieniam sprzęgło - To moja wina bo długo trzymam na pół-sprzęgle aby ruszać " pływająco "
    4. Oczywiście :) 4.4 Ma w sobie to coś ale w Polsce nie ma gdzie tego wykorzystać ...
    5. I bez auta jestem zajeb....y :) Auto jest środkiem lokomocji które zawsze wywoływało u mnie dreszcze ... Jest piękne i zostanie ze mną długo :)

Wszystko szczerze jak w ankiecie AA :)

1. Oczekuję wygody, frajdy z jazdy, przyjemności z pokonywania długich tras jak również z jazdy na codzień po miescie (tu szczególnie przyjemność z niewielkiego spalania), małej awaryjnosci. To wszystko daje mi moje 728 :)
    2. Wsadziłem w to auto sporo kasy. Poza kosztami eksploatacji (stosunkowo niewielkie) większość kosztów to doposażenie i zachcianki (fele itp)
    3. Nie wiem czy się opłaca czy nie, ale ja bym nie kupił w manualu. Większą przyjemność czerpię z jazdy automatem.
    4. Zdecydowanie tak. Szczególnie jeśli miałoby to być moje jedyne auto do jazdy. Jeśli jednak szukałbym auta do jazdy od czasu do czasu to kupiłbym pewnie 4.4 lub 5.4 :D
    5. Po prostu super się w nim czyje :) Tak pokochałem to auto że długo się z nim nie rozstane :)
    [URL]http://7er.pl/showthread.php/9030-Damias[/URL]

Vip Vip Awatar wisior
    BMW
    BMW E61 525ia
    Zgadzam sie z przedmówcami właściwie to nic dodać , jeśli kupisz zadbana to kasa głównie idzie na doposażenie tak jak w moim przypadku , jeżeli chodzi o skrzynie to tylko automat , a co do silnika to zakochany jestem w R6 jak dla mnie najlepszy silnik pozdrawiam ...

Cytat Zamieszczone przez Damias
    1. Oczekuję wygody, frajdy z jazdy, przyjemności z pokonywania długich tras jak również z jazdy na codzień po miescie (tu szczególnie przyjemność z niewielkiego spalania), małej awaryjnosci. To wszystko daje mi moje 728
    2. Wsadziłem w to auto sporo kasy. Poza kosztami eksploatacji (stosunkowo niewielkie) większość kosztów to doposażenie i zachcianki (fele itp)
    3. Nie wiem czy się opłaca czy nie, ale ja bym nie kupił w manualu. Większą przyjemność czerpię z jazdy automatem.
    4. Zdecydowanie tak.
    5. Po prostu super się w nim czyje Tak pokochałem to auto że długo się z nim nie rozstane
    Sorry Damian że prawie w całości Ciebie zacytowałem,ale Ty wszystko napisałeś i co ja mogłem dopisać :what: :hah: :hah: żę zdecydowanie jeszcze raz kupiłbym 728 :P

BMW
    e38 728iL
    Damians „3. Nie wiem czy się opłaca czy nie, ale ja bym nie kupił w manualu. Większą przyjemność czerpię z jazdy automatem.”

Wiem że automat sprawia lekka i głądką jazdę ale dowiedziałem się od kogoś że automaty częściej się psują niż mauale. Czy jest to jedynie zależne od stylu jazdy czy ma jakieś inne odchyły posiadanie Automata?

Cytat Zamieszczone przez Livre
    Wiem że automat sprawia lekka i głądką jazdę ale dowiedziałem się od kogoś że automaty częściej się psują niż mauale. Czy jest to jedynie zależne od stylu jazdy czy ma jakieś inne odchyły posiadanie Automata?
    Pytasz czy psucie się automatu jest zależne od stylu jazdy? Wątpie. Bardziej istotne jest tu serwisowanie skrzyni (olej, filtr) no i to w jakim stanie będzie w dniu zakupu :) Zadbana skrzynia poradzi sobie jak będziesz gniótł pedał w podgłoge w 2.8. Nie ma tam takich dużych mocy i momentów jak np w 4.4 czy 5.4. Ale jeśli auto które kupujesz bedzie miało zaniedbnaną skrzynie (np niski poziom oleju zalanego jeszcze w fabryce) to może się szybko wysypać. Gdyby tak się stało to po regeneracji która niestety troche kosztuje (ale bez przesady) można się automatem znowu cieszyć latami :)

użytkownik Awatar ADASIO
    BMW
    BMW 750 LIX G12 FROZEN GREY MAT
    Cytat Zamieszczone przez Livre
    1 Czego oczekujecie od swojej 728 (Jazdy/Szpanu/Zrelaksowania przy dużej prędkości)?
    2. Ile wsadziliście swojego dorobku po zakopie samochodu używanego/nowego?
    3. Czy naprawdę opłaca się Zakupić 728 na manualu?
    4. Czy zakupiłbyś na nowo to autko?
    5. Co daje ci to auto (uczucie)/(znaczenie)?

1 oczekuje komfortu ,mało awaryjnej jazdy,zazdrosnych spojrzeń
    2 tyle ile trzeba ale 728 to wdzięczna jednostka i jak już kupisz dobrze utrzymany egzemplarz to wiele nie będziesz musiał wkładać no może poza rzeczami eksploatacyjnymi
    3 NAPRAWDE :P (MÓWIE BO MIAŁEM!!!)
    4 zdecydowanie TAK!
    5 daje mi poczucie luksusu,wygode,zadowolenie i to coś czego nie mają inne autka czyli to auto ma DUSZE!!!
    https://7er.pl/signaturepics/sigpic836_6.gif SIEDEM GRZECHÓW GŁÓWNYCH !!!

BMW
    e38 728iL
    Dzięki za odpowiedz!! Mam jeszcze parę pytań ale oto Będę pytał na gg jeśli możecie to podajcie jak nie macie w profilu kontaktu gg. Jak co napisze i spytam sie każdego z was o coś :) (małe szczegóły)

Jak będziesz miał jakieś bardziej rozwojowe pytania i nie znajdziesz na nie odpowiedzi na forum to zakładaj temat bo zawsze się to może potem komuś przydać ;)

Uprawnienia umieszczania postów