Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 160

Wątek: [e38]---Moja 728L i tak to leciało... :D

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    Dobra robota ;] też to muszę wykonać

ps świetny garaż
    Pewność na każdym kilometrze ...

Z00FY
    Gość
    Livre fajnie sie udalo odrestaurowanie lampek jakis spocik mozna zrobic w tygodniu. pozdro

Początkujący Użytkownik
    BMW
    e 32 735
    witam :)

Zaawansowany Użytkownik Awatar Cychol
    BMW
    R 1200 RT
    Kawał dobrej roboty... :)
    Jeżeli chodzi o odbłyśniki, to można kupić chrom w spray'u, ale nie wiem jaki będzie tego efekt. Na pewno trzeba spolerować powierzchnię przed malowaniem i położyć podkład do plastiku, potem bardzo delikatnie spolerować i położyć klar (też w spray'u) i jeszcze jedna polerka na koniec, nie wiem tylko czy to gra warta świeczki ;D

Zaawansowany Użytkownik Awatar Livre
    BMW
    e38 728iL
    Zoofy jestem za tym ale jednak nie ma teraz jak ponieważ złapałem Gumę i mam upierdzieloną w jednym miejscu mocno felgę :( :/

http://img696.imageshack.us/i/snc01458.jpg/

Zapasowe mam ale nie pasuje wo gule do e38 ;] Cool... jak na razie pozostaje czekać jak będzie kasa na zrobienie koła i ogumienie reszty włącznie z tym... na letnie zobaczymy co historia wyrysuje... :|

BMW
    e38 728iL
    Czyszczenie felg to sama przyjemność! tak mogę śmiało powiedzieć! Moją pracę którą rozpocząłem wczorajszym rankiem zakończę w tym tygodniu a efekty Już widać!

no to ściągamy buciki :] tym Kluczem udało się 2 zdobyć 1 zapasowym 1 a ostatnie kółko czeka na zdjęcie jakimś kluczem (jednorazówką) tragedia bo prawie wszystkie śruby są zgrzane :(

Jedna strona zdjęta!, jazda do domu i zaczynamy pielęgnacje... :D

Felga Wstępne mycie: Użyłem do tego -> Ludwika, Gąbeczki, Noża i własnych sił :razz: Gąbkę nasiąkniętą ludwikiem bardziej chropowatą częścią ścierałem syf i przebarwienia, następnie nożem zdrapywałem czarne chropowate gródki powstałe na feldze i wiele innych trudnych do usunięcia świństw.

Po przemyciu wodą spryskałem z jednej jak i a drugiej strony Płynem do czyszczenia zostawiając na 10-15 min by wyżarło brud do którego nie miałem łatwego lub znikomego dostępu...

Efekt końcowy (po myciu właściwym)

Zaczynamy polerkę:
    Wykorzystałem do niej -> Miękką szmatkę, Pastę TEMPO (nanocząsteczki), Papier ścierny 2000 i 1000, wodę i tak jak wyżej własnej Mocy :]
    Wpierw wewnątrz Koła śmiało wykorzystałem papier ścierny 1000 by zmieść resztki niedopatrzeń podczas wcześniejszej kąpieli i wypastowałem Tempo. Podobnie zrobiłem z zewnętrzną częścią Felgi jednak na rant wykorzystałem papier 2000, gdzie lekkimi muśnięciami badałem ilość ściągniętego chromu mocząc w tym samym czasie sam papier ścierny. Tutaj widzicie różnice po i przed szlifowaniem i polerką.

Efekt Po: :shock: zdjęcia robiłem moją komórką Omnia 5.0 Mega" Po niżej zdjęcia Z felgą przed lewa i po Prawa polerowaniu.

Robota czyszczenia zajeła mi na 1F około 1 godz a polerka koło 2-3 godz Koszt włożony w środki czyszczący - 10zł + czas , Radość z Ślicznych kółeczek - Bezcenna! ;) Pozdrawiam :papa:

Zaawansowany Użytkownik
    BMW
    e38 750i
    no to stary pojechałeś po całości .Ślicznie

BMW
    e38 728iL
    Trochę mnie kangoo Podbudowałeś swoimi ;) :P Thx :pada:

Livre,co można powiedzieć to to,że jesteś Mega Pozytywnie zakręcony :P ;D ;D

Maciej Vip Awatar sennapowieka
    BMW
    ORIENT
    Efekty widać od razu, brawo
    Pewność na każdym kilometrze ...

Uprawnienia umieszczania postów